70 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Η μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου στην Ιστορία

Τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου της Ιστορίας πέτυχε χθες η βραζιλιάνικη Ρetrobras- η αμέσως επόμενη ήταν η ιαπωνική ΝΤΤ το 1987 με 37 δισ. δολάρια. Με ζήτηση που έφθασε τα 140 δισ. δολάρια, τα 98 από ιδιώτες και τα υπόλοιπα από «θεσμικούς», μεταξύ των οποίων αραβικά και ασιατικά κρατικά κεφάλαια, η πετρελαϊκή εταιρεία άντλησε 70 δισ. δολάρια, που θα χρηματοδοτήσουν την υποθαλάσσια άντληση πετρελαίου σε πολύ μεγάλο βάθος, μια επένδυση ύψους 224 δισ. δολαρίων ως το 2014.

Τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου της Ιστορίας πέτυχε χθες η βραζιλιάνικη Ρetrobras- η αμέσως επόμενη ήταν η ιαπωνική ΝΤΤ το 1987 με 37 δισ.

δολάρια. Με ζήτηση που έφθασε τα 140 δισ. δολάρια, τα 98 από ιδιώτες και τα υπόλοιπα από «θεσμικούς», μεταξύ των οποίων αραβικά και ασιατικά κρατικά κεφάλαια, η πετρελαϊκή εταιρεία άντλησε 70 δισ.

δολάρια, που θα χρηματοδοτήσουν την υποθαλάσσια άντληση πετρελαίου σε πολύ μεγάλο βάθος, μια επένδυση ύψους 224 δισ. δολαρίων ως το 2014. Κατά 32,13% κρατική, η βραζιλιάνικη εταιρεία θα γίνει τελικά ακόμη πιο κρατική, καθώς τα 43 δισ. θα δοθούν σε τίτλους που θα ανταλλαγούν τελικά με πετρέλαιο σε τιμή 8,51 δολάρια το βαρέλι. Στη φωτογραφία εικονίζεται μια από τις καινούργιες offshore πλατφόρμες της Ρetrobras ανοιχτά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

(RΕUΤΕRS/ΒRUΝΟ DΟΜΙΝGΟS)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
Σίβυλλα
Helios Kiosk