Στο κυνήγι ποδοσφαιρικών ταλέντων από όλη την υφήλιο συνεχίζει να επιδίδεται ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι από την περασμένη διετία έχουν θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της συγκέντρωσης στις ακαδημίες της Παιανίας πολλών ακατέργαστων ποδοσφαιρικών διαμαντιών με στόχο να βγάλουν νέους… Νίνηδες. Ηδη έχουν αποκτηθεί ο ισραηλινός αριστερός μπακ ΝόιΜανσούρ και ο κύπριος αμυντικός Χρίστος Ιερίδης, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η ολοκλήρωση της μεταγραφής του δανού στράικερ ΚιμΕλγκααρντ και του γάλλου επιθετικού Αντάμα Γκουιντιάλα. Επίσης, σήμερα αναμένονται στην Αθήνα οι Νιγηριανοί ΕμάνουελΣάνι και Ογκένι Ονάζι προκειμένου να δοκιμαστούν. Αμφότεροι, όπως και ο Γκουιντιάλα, αποτελούν εισήγηση του στενού συνεργάτη του τεχνικού διευθυντή των Πρασίνων κ. Κάρλος Φρέιτας, Πορτογάλου κ. Πάουλο Μενέσες, ο οποίος έχει προσληφθεί σε ρόλο σκάουτερ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Εμάνουελ Σάνι: Ο 18χρονος σέντερ φορ από τη Νιγηρία εντυπωσίασε στο περυσινό Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών που πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα του. Μολονότι αγωνίστηκε μόλις 221΄, σκόραρε πέντε γκολ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση και οδήγησε την ομάδα του ως τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ελβετία. Πλέον προβιβάστηκε στην Εθνική Νιγηρίας κάτω των 20 ετών, αγωνίζεται στη Μy Ρeople FC του Λάγκος και προ εβδομάδων δοκιμάστηκε από την Τσέλσι, ενώ ενδιαφέρον έδειξε και η Τότεναμ.

Ογκένι Ονάζι: Πρόκειται για 18χρονο επιθετικό μέσο, ο οποίος επίσης εντυπωσίασε με την εθνική ομάδων της Νιγηρίας κάτω των 17 ετών στην ίδια διοργάνωση. Γρήγορος, δημιουργικός και με καλή τεχνική κατάρτιση είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη σουηδική Μπόντενς, ενώ δοκιμάστηκε από την Τσέλσι μαζί με τον φίλο και συμπαίκτη του στη Μy Ρeople FC, Σάνι.

Νιρ Μανσούρ: Θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα του ισραηλινού ποδοσφαίρου και έχει για ατζέντη τον φημισμένο κ. ΠίνιΖαχάβι. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και είναι μόνιμο μέλος των μικρών εθνικών ομάδων από την ηλικία των 15, όταν και πήρε μεταγραφή από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τη Ρεάλ Μαδρίτης Β΄. Οι Μαδριλένοι τον άφησαν ελεύθερο το περασμένο καλοκαίρι και οι Πράσινοι πρόλαβαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους πριν από τη Γουέστ Χαμ που επίσης κινήθηκε να τον αγοράσει.

Κιμ Ελγκααρντ: Ο υψηλόσωμος δανός σέντερ φορ τον περασμένο Ιανουάριο πέρασε με επιτυχία τη δοκιμαστική εβδομάδα στην Παιανία. Ωστόσο η δανική Βέιλε αύξησε τις οικονομικές απαιτήσεις της με αποτέλεσμα να «παγώσει» η αγορά του. Οι Πράσινοι επανήλθαν προ ημερών για την απόκτησή του, καθώς οι Δανοί έριξαν την τιμή του και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του στο Τριφύλλι.

Αντάμα Γκουιντιάλα: O 15χρονος Γκουιντιάλα, ο οποίος είναι Γάλλος με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, αγωνιζόταν στη γαλλική Σοσό και προ ημερών (αφού πρώτα δοκιμάστηκε από το Τριφύλλι) ο τεχνικός της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού κ. ΧουάνΡαμόνΡότσα έδωσε την έγκρισή του για την αγορά του ταλαντούχου επιθετικού.

Χρήστος Ιερίδης: Σε ηλικία 16 ετών αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της χώρας του κάτω των 17 ετών και από το καλοκαίρι ανήκει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς οι Πράσινοι τον απέκτησαν από την ΑΕ Λεμεσού, όπου αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ.

* Νοκ άουτ τέθηκε από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ο μοζαμβικανός αμυντικός μέσος Σιμάο , ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο.