Την ώρα που η ελληνίδα σύντροφός του έφερνε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι ο «χαζομπαμπάς» Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα αισθάνθηκε πολύ περίεργα διαβάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στη λιθουανική εφημερίδα «lrytas.lt» ο προπονητής του Παναθηναϊκού κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς , από τα βουνά του σερβικού Ζλάτιμπορ, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδος πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

«Δεν θέλω να διαδίδω φήμες για τον Σαρούνας. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Ο,τι γίνεται αφορά τον ίδιο και τους διοικούντες» δήλωσε ο ρέκορντμαν (με επτά τρόπαια) της Ευρωλίγκας αφήνοντας ένα ανοιχτό «παραθυράκι» για ενδεχόμενη επανένταξη του χαρισματικού γκαρντ στο πράσινο ρόστερ έστω και την τελευταία στιγμή.

Στην αμέσως επόμενη ερώτηση, πάντως, ο κ. Ομπράντοβιτς προσγείωσε τους υποστηρικτές της άποψης (ίσως και τον εαυτό του) ότι ο Λιθουανός είναι απαραίτητος μετά τη μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό τονίζοντας: «Η προετοιμασία μας ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στο Ζλάτιμπορ με 16 παίκτες. Ο Σάρας δεν είναι εδώ. Δεν ανήκει πλέον στην ομάδα. Αισθάνομαι τιμή που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του. Αντικειμενικά είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω κοουτσάρει. Η σχέση μας είναι εκπληκτική και ο ίδιος διαθέτει θαυμάσια προσωπικότητα». Στο χέρι της διοίκησης είναι λοιπόν να κινηθεί για τον 34χρονο γκαρντ, όπως έχει πράξει και άλλες φορές μετά την έναρξη της προετοιμασίας ( Χέισλιπ, Πρκάτσιν κ.ά.). * Στους χθεσινούς αγώνες της 1ης αγωνιστικής της β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ο Αρκαδικός (4ος στην περυσινή Α2) έκανε την έκπληξη νικώντας (87-73) τον Ηλυσιακό (ομάδα Α1) και θα αντιμετωπίσει αύριο εκτός έδρας τον Ερμή Λαγκαδά, ο οποίος απέκλεισε (93-82) το Παγκράτι. Τα άλλα ζευγάρια της αυριανής 2ης αγωνιστικής: Αρης- Περιστέρι, Αμύντας- Ικαρος Καλλιθέας, Ερμής Περάματος- Πανιώνιος.