Χαμηλότερα οδήγησαν τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία τους δείκτες της Ευρώπης και της Νέας Υόρκης σήμερα, Πέμπτη, παρά τα ελαφρά καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία από την αμερικανική στεγαστική αγορά.

Στην Ευρώπη, η αρχή έγινε με τα στοιχεία για τη μεταποίηση και τον τομέα των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη που έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιβράδυνση το Σεπτέμβριο.

Οι τραπεζικές μετοχές επλήγησαν περισσότερο από το αρνητικό κλίμα, στο οποίο συνέβαλε και η άνοδος των spread των ιρλανδικών ομολόγων (στο κόκκινο οι περισσότερες μετοχές του κλάδου, με πρώτη εκείνη της Bank of Ireland).

Xαμηλότερα και η μετοχή της φαρμακευτικής GlaxoSmithKline, μετά την απόσυρση του Avandia από τα ευρωπαϊκά φαρμακεία.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones βρέθηκε για λίγο σε θετικό έδαφος μετά την ανακοίνωση ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο αυξήθηκαν ελάχιστα περισσότερο από το αναμενόμενο, αν και ο ρυθμός ενίσχυσης παραμένει εξαιρετικά χαμηλός.

Τελικά όμως, αρνητικό κλίμα επικράτησε και στη δυτική όχθη του Ατλαντικού (μετά και τα στοιχεία για αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ).

Χαμηλότερα και στη Νέα Υόρκη οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών (Bank of America, JPMorgan, Goldman Sachs).

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με υποχώρηση 0,4% και ο CAC40 στο Παρίσι με πτώση 0,65%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε οριακά χαμηλότερα κατά 0,09%.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.662,42 μονάδες με πτώση 0,72% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,32%. Ο S&P500 έκλεισε με πτώση 0,83%.