Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συναντήσεις μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των εργαζομένων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Οργανισμό. Η ηγεσία του ΟΤΕ πρότεινε στην καλύτερη περίπτωση πάγωμα των μισθών για μία διετία και περικοπές σε διάφορες δαπάνες και επιδόματα προκειμένου να στηριχθεί η κερδοφορία της επιχείρησης.

Αντιθέτως η Ομοσπονδία εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ) ζητεί μικρές αυξήσεις στις αποδοχές.

«Απαιτούμε να περιορίσουν τα κέρδη τους, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης και αύξησης εσόδων και να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα λύνει προβλήματα και θα διασφαλίζουν την εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια των εργαζομένων και της επιχείρησης » τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. Επίσης η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί τους εργαζομένους σε απεργία την Τετάρτη 29 του μηνός και θα συνεδριάσει και για άλλες μορφές κινητοποίησης. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Π. Βουρλούμης επιδιώκει μείωση του εργασιακού κόστους στην κρίσιμη αυτή περίοδο όπου έχουν συρρικνωθεί σημαντικά τα κέρδη του Οργανισμού. Ο κ. Βουρλούμης ζητεί την περικοπή του εργασιακού κόστους του Οργανισμού, προχωρώντας στην κατάργηση όρων της συλλογικής σύμβασης που ισχύει από το 1999 και αφορά χρονοεπιδόματα και ωριμάνσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΤΕ το εργασιακό κόστος αντιστοιχεί σήμερα στο 33% των εσόδων του Οργανισμού έναντι μέσου όρου 22% στην Ευρώπη. Ακόμη θέτει θέμα πλεονάζοντος προσωπικού ιδίως στις υπηρεσίες γραφείων.

Ο ΟΤΕ καλείται να αντιμετωπίσει και τη συνεχή διαρροή πελατών προς τους ανταγωνιστές του, αφού από την αρχή του 2010 υπολογίζεται ότι έχει χάσει 250.000

πελάτες, εκ των οποίων οι 130.000

μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

Αλλαγές θα γίνουν και στο δίκτυο καταστημάτων του Οργανισμού, με ποσοστό 25%-30% εξ αυτών είτε να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές είτε οι ανθρώπινοι πόροι τους να κατανεμηθούν σε άλλα σημεία πώλησης.