Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών για προϊόντα (εκτός τροφίμων) υπηρεσίες και πρώτες ύλες που ετοιμάζει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης στη συνέντευξη Τύπου για την ημέρα του Εμπορίου.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι το ελληνικό εμπόριο μπορεί να γίνει το εφαλτήριο και ο πολλαπλασιαστής νέων πηγών ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου στην ελληνική οικονομία και το σλόγκαν που προωθεί για το προσεχές διάστημα η εμπορική κοινότητα είναι «αγοράζω όσα και όσο παράγω»με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.

Επίσης, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι το εμπόριο «είναι έτοιμο να δώσει μάχη για τον πληθωρισμό, με στόχο να μειωθεί κατά μια, τουλάχιστον, μονάδα έως το τέλος του έτους». Ο κ. Κορκίδης συμπλήρωσε ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν δεν έχουμε νέα αύξηση του ΦΠΑ και έμμεσων φόρων.

«Ο εκσυγχρονισμός πρέπει να είναι ελληνικός και όχι έξωθεν επιβαλλόμενος» είπε ο κ. Κορκίδης ενώ σε ότι αφορά στο Παρατηρητήριο σημείωσε ότι με βάση δεδομένων που μπορούν να τροφοδοτούν μία φορά το μήνα οι 280 εμπορικοί σύλλογοι
της χώρας για τις τιμές 10 βασικών αγαθών αυτό θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τους καταναλωτές.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας σχολίασε ότι οι στόχοι είναι τρεις στο έργο του υπουργείου η προστασία του εισοδήματος των πολιτών η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και η διαμόρφωση ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια ο κ. Κορκίδης έκανε αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης και εξωστρέφειας της μικρομεσαίας επιχείρησης ενώ ανέφερε ότι η κρίση πλήττει και το εμπόριο καθώς η αεργία εργοδοτών στο εμπόριο εμφανίζεται στο 16% ενώ οι απασχολούμενοι στον κλάδο έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 50.000.