* ΔΕΣΜΗΕ: Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε η σύνδεση του Τουρκικού Ηλεκτρικού Συστήματος με το Ευρωπαϊκό, μέσω γραμμών υπερ-υψηλής τάσεως από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει 12 μήνες. Η σύνδεση αποτελεί σημαντική επέκταση του Ευρωπαϊκού Ηλεκτρικού Συστήματος προς τα ανατολικά μέσω της χώρας μας και οδηγεί σε ένα ενιαίο ηλεκτρικό δίκτυο που εκτείνεται από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι τη Μέση Ανατολή.

* Dionic: Τη σύσταση νέας κάθετης επιχειρηματικής μονάδας με την επωνυμία Dionic Solar και την είσοδό του στις υπηρεσίες προώθησης-εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων ανακοίνωσε ο όμιλος. Η Dionic Solar προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες και ταράτσες κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων.

* Ρόκας: Εκδήλωση θεμελίωσης του νέου αιολικού πάρκου της Rokas Αeoliki Cyprus Ltd, θυγατρικής της Rokas Renewables, μέλους της Ιberdrola Renovables, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην περιοχή Αγία Αννα της επαρχίας Λάρνακας στη Νοτιοανατολική Κύπρο. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρέστη ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντ. Πασχαλίδης. Η Rokas Αeoliki Cyprus Ltd, θυγατρική της Rokas Renewables, αποτελεί μέλος του ισπανικού ομίλου Ιberdrola Renovables. Η κατασκευή του νέου αιολικού πάρκου στην Αγία Αννα, που θα έχει συνολική δυναμικότητα 20 ΜW (μεγαβάτ) και η υλοποίησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2011, βάζει την Κύπρο στον χάρτη των ΑΠΕ.

* Ζήνων: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά και ενσωμάτωση στον όμιλο Θεοδώρου του κλάδου ρομποτικής και βιομηχανικού αυτοματισμού της εταιρείας Ζήνων, με τη δημιουργία της εταιρείας Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζεται η συνέχιση μιας επιτυχημένης πορείας του κλάδου ρομποτικής της Ζήνων που εξειδικεύεται από το 1987 στην κατασκευή και εγκατάσταση βιομηχανικών συστημάτων διακίνησης, συσκευασίας και αποθήκευσης. Η Ζήνων Αυτοματισμοί, θυγατρική πλέον του ομίλου Θεοδώρου, εγκαταστάθηκε σε νέο βιομηχανικό κτίριο στο Κορωπί, προχώρησε σε συμφωνίες με τους κύριους προμηθευτές της (Fanuc Robotics, Ιnteroll, Εlsag, Winkel) και ανέλαβε σημαντικά έργα σε υπάρχοντες και νέους πελάτες της: ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, Vivartia, Τasty Foods, Καραμολέγκος, ΛΑΒΕ, Ασπίς, Dow Ηellas, Syngenta, κ.ά. * Δίας ΑΕΕΧ: Σε αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό 10% που αντιστοιχεί σήμερα σε 10.537.174 μετοχές θα προβεί η εταιρεία, σε εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης (16/06/2010). Η ανώτατη τιμή αγοράς ανέρχεται στο ποσό των 3 ευρώ ανά μετοχή και η κατώτατη τιμή αγοράς στο ποσό των 0,2 ευρώ ανά μετοχή. Σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών (ισχύς από 16/06/2010 έως 15/06/2012), η εταιρεία γνωστοποιεί την πρόθεσή της να υπερβεί το όριο του ημερήσιου όγκου αγοραζόμενων μετοχών, που είναι το 25% του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών. Το νέο όριο ορίζεται στο 50% του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών.