Σαν να μην έφτανε ο σοβαρός τραυματισμός του ακραίου μεσοεπιθετικού Αντόνιο Βαλέντσια , ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον εξακολουθεί να υπομένει το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του ηγέτη των «Κόκκινων Διαβόλων» Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος αποδεικνύεται ότι έχει επηρεαστεί από το σκάνδαλο των εξωσυζυγικών περιπετειών του που παραμένουν στις πρώτες σελίδες των αγγλικών ταμπλόιντ. Στο κυριακάτικο ντέρμπι των πιο πετυχημένων αγγλικών συλλόγων, της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» για την 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, οι δύο αντίπαλοι οδεύουν με διαφορετική ψυχολογία, καθώς οι «Κόκκινοι Διάβολοι» προέρχονται από μίζερη ισοπαλία 0-0 με τους Ρέιντζερς στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι «Κόκκινοι» από μια χορταστική εμφάνιση στο Γιουρόπα Λιγκ όπου διέλυσαν (4-1) τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Η φιλοξενούμενη ομάδα του κ. Ρόι Χόντσον είχε την πολυτέλεια στο προχθεσινό ματς του «Ανφιλντ» να ξεκουράσει τους σουπερστάρ Φερνάντο Τόρες και Στίβεν Τζέραρντ αφήνο ντας χώρο στον Τζο Κόουλ και στον Ντέιβιντ Ν΄ Γκογκ, ενώ στην άλλη άκρη της εθνικής οδού Μ62 που ενώνει το Λίβερπουλ με το Μάντσεστερ, τα μοναδικά χαμόγελα ήρθαν από την επιστροφή του Ρίο Φέρντιναντ. Στην Ισπανία η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα μερικές ημέρες μετά την εμφατική εμφάνισή της και τη νίκη (5-1) επί του Παναθηναϊκού ταξιδεύει στη Μαδρίτη, όπου την περιμένει αύριο η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν», μια έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολεύονται οι Μπλαουγκράνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η διοίκηση της οποίας δεν επέτρεψε στον προπονητή της κ. Ζοζέ Μουρίνιο να εργαστεί για λίγες ημέρες ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, έχει δύσκολη αποστολή ταξιδεύοντας στο Σαν Σεμπαστιάν όπου την περιμένει απόψε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα η νεοφώτιστη και «πιο αριστερή ομάδα του πλανήτη», όπως έχει χαρακτηριστεί η Ζανκτ Πάουλι, φιλοξενεί το αρκετά πιο «λαμπερό» και φιλόδοξο Αμβούργο, ενώ στο πλέον παραδοσιακό γερμανικό ντέρμπι η Σάλκε υποδέχεται την Ντόρτμουντ με την πλάτη στον τοίχο καθώς προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και μία στο Τσάμπιονς Λιγκ (0-1 από τη Λυών στη Γαλλία). Το Σαββατοκύριακο των ντέρμπι συμπληρώνουν η μάχη του ολλανδικού πρωταθλήματος ΦέγενορντΑγιαξ και το κωνσταντινουπολίτικο ντέρμπι Φενέρμπαχτσε- Μπεσίκτας.