Η «πολυκατοικία» της συντηρητικής παράταξης κλονίστηκε συθέμελα χθες με αφορμή την επιμονή του ΛΑΟΣ και του κ. Γ. Καρατζαφέρη να κλητευθεί στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, μετά και τις καταγγελίες της συμβολαιογράφου κυρίας Αικατερίνης Πελέκη, η οποία υπέδειξε τις πολιτικές ευθύνες του πρώην ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου και των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντός του κκ. Ι. Αγγέλου και Θ. Ρουσόπουλου.

Κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για τα δημόσια έργα, ο κ. Καρατζαφέρης ξιφούλκησε κατά των άλλοτε «συγκατοίκων» στην «πολυκατοικία της Δεξιάς», όπως αρεσκόταν να λέει, τονίζοντας ότι

ΕΜΜ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ «Αγωνιάτε μήπως η ΝΔ καλέσει με ατομικές προσκλήσεις και προσωπικές συμβάσεις στελέχη του ΛΑΟΣ» (ΕURΟΚΙΝΙSSΙ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«η κυρία Πελέκη… πελέκησε τον κ. Καραμανλή» καλώντας τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ: «Να πείτε στον κρυπτόμενο πρώην αρχηγό σας να πάει στη Δικαιοσύνη για να έχει ανάστημα και να μιλάτε στην κοινωνία. Αν σέβεστε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, εσείς θα έπρεπε να του πείτε να πάει στη Δικαιοσύνη για να σώσετε την αξιοπρέπειά σας». Ενώ αναφερθείς στον τέως πρωθυπουργό, είπε: «Ο κ. Καραμανλής μεταμφιέζεται για να μεταβεί με το καράβι στην Ανδρο, ούτε σε ταβέρνα δεν μπορεί να πάει».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση από την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη να επισημαίνει τα «συμπτώματα πανικού και αγένειας στις αναφορές του προέδρου του ΛΑΟΣ». Απέδωσε δε την επίθεση του κ. Καρατζαφέρη στον φόβο του ότι «μπορεί να μην μπει ο ΛΑΟΣ στην επόμενη Βουλή» όπως και «στην αγωνία του μήπως η ΝΔ καλέσει με ατομικές προσκλήσεις και προσωπικές συμβάσεις στελέχη του ΛΑΟΣ να ενταχθούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Μάλιστα του είπε ότι «δεν έχει διατυπώσει ανάλογη στάση για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη ώστε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens μετά τιςαποκαλύψεις για τους πρώην στενούς συνεργάτες του κκ. Θ. Τσουκάτο και Αν. Μαντέλη ».

Απαντώντας, ο κ. Καρατζαφέρης αντέτεινε «βεβαίως να προσέλθουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί» , ενώ με εμφανή εκνευρισμό σχολίασε τις αιχμές του κ. Κεφαλογιάννη περί διαρροών από τον ΛΑΟΣ λέγοντας: «Κάνετε όσες προσκλήσεις θέλετε στα στελέχη του κόμματός μας. Σας λέω ότι θα πέσουν όλες στο κενό! Αλλά ακόμη κι αν βρείτε ανταπόκριση, θα γεννήσω κι άλλους βουλευτές άξιους όπως αυτούς που γέννησα από την αρχή του κόμματος» είπε, παραδεχόμενος για πρώτη φορά ότι το κόμμα του απειλείται από «μεταγραφές» βουλευτών του προς τη ΝΔ. Είπε μάλιστα απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ: «Αλλωστε εσείς μόνο τον Βαλλιανάτο καταφέρατε να πάρετε- μεταγραφή από το ΠαΣοΚ- για σύμβουλο του κ. Κικίλια στην Περιφέρεια της Αττικής».

Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, ο κ. Β. Κικίλιας διέψευσε ότι έχει οποιαδήποτε συνεργασία με τον κ. Βαλλιανάτο.