Την αντίδραση της Ρηγίλλης προκάλεσαν οι δηλώσεις της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη κατά του Προέδρου της ΝΔ για την πολιτική του απέναντι στο Μνημόνιο και για την απουσία του από την σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος, λόγω της μετάβασής του στην Θεσσαλονική για την Διεθνή Έκθεση.

Συνεργάτες του κ. ΑντώνηΣαμαρά απέδιδαν τις δηλώσεις της πρώην Υπουργού στην αντιπολιτευτική της διάθεση απέναντι στη ΝΔ και πρόσθεταν:

«Κατανοούμε τη θέση της αυτόν τον καιρό, αλλά όφειλε, αφού είχε διοριστεί και Υπουργός Εξωτερικών, να γνωρίζει ότι οι Πρόεδροι των Κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ δεν μπορούν, βάσει καταστατικού, να αντικατασταθούν και η συμμετοχή τους σ’ αυτές τις συνεδριάσεις είναι αυστηρά προσωπική».

Αναφέρουν ακόμη ότι η συγκεκριμένη Σύνοδος είχε μειωμένη συμμετοχή, από τη στιγμή που αρκετοί αρχηγοί κομμάτων από άλλες χώρες δεν προσήλθαν.

Γι’ αντίστοιχους λόγους αναβλήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του ΕΛΚ, δεν συμμετείχε στη Συνεδρίαση των Βρυξελλών, αφού είναι γνωστό ότι τις ημέρες αυτές, ενόψει της μετάβασής του στη ΔΕΘ, έχει αφιερώσει το χρόνο του σε συνεχείς επαφές με τους παραγωγικούς φορείς.

Πάντως για τα θέματα προς συζήτηση έχει φροντίσει να είναι ενημερωμένα τα μέλη του ΕΛΚ.

Άλλωστε, τονιζόταν από τη Ρηγίλλης, ο Πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε τακτικότατη επαφή με όλους τους ηγέτες των Κεντροδεξιών κομμάτων του ΕΛΚ καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ και προσωπικό του φίλο Βίλφρεντ Μαρτενς.