13- 17 Σεπτεμβρίου
Διεθνές θερινό σχολείο πληροφορικής, στην Κρήτη
HOTEL ALDEMAR KNOSSOS ROYAL VILLAGE, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μια και το καλοκαίρι στην Κρήτη «τον Σεπτέμβρη καλά κρατεί», η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφορίας (ΕΝΙSΑ) και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Ερευνας και Τεχνολογίας FΟRTH διοργανώνουν ετησίως ένα διεθνές θερινό σχολείο. Εφέτος, το θέμα εστίασης είναι η «Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια στο Μελλοντικό Διαδίκτυο». Οι «μαθητές» του σχολείου αυτού είναι στελέχη λήψης αποφάσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τα κράτημέλη της ΕΕ και μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Για τις λεπτομέρειες επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www. nis-summerschool. eu/venue-acc. html ή τηλεφωνήστε στον κ. Ιω.

Ασκοξυλάκη, τηλ. 2810 391600. 15- 18 Σεπτεμβρίου
Συνέδριο «ΣυνΕνέργειας», από τα ΤΕΙ Πειραιά και Σία
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, Π. ΡΑΛΛΗ & ΘΗΒΩΝ 250, ΑΙΓΑΛΕΩ
Τα ΤΕΙ Πειραιά διοργανώνουν το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «e RΑ- 5 Τhe SynΕnergy Forum». Η θεματική του συνεδρίου είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη και «συνεργατική», καθώς αναφέρεται στις διεθνείς συνέργειες στην ενέργεια, το περιβάλλον και τον τουρισμό, όπως και στη συνδρομή της πληροφορικής στην επιστήμη, την οικονομία, την κοινωνία και την εκπαίδευση. Στον… ηράκλειο αυτό άθλο των ΤΕΙ Πειραιά συνδράμουν ως συνδιοργανωτές τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Ούλου, Τιμισοάρας, Ινδιανάπολης και Δ. Σκωτίας, το Πολυτεχνείο της Γεωργίας, οι Ακαδημίες Φυσικών Επιστημών της Γεωργίας και της Ρωσίας, και άλλοι επιστημονικοί φορείς της Ευρώπης και της Μεσογείου. Για αποσαφήνιση και λεπτομέρειες, δείτε την ιστοσελίδα https://era. teipir. gr/. 16 Σεπτεμβρίου
Αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων από τις βιβλιοθήκες
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
Η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες υπηρεσίες στις δημόσιες βιβλιοθήκες και στο κοινωνικό Ιnternet».Στο πλαίσιό της θα διοργανωθεί και «βιωματικό εργαστήρι» με τίτλο: «ΑΝΑΖΗΤΩΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ- ΜΑΘΑΙΝΩ,Η ταξινόμηση DΕWΕΥ,εργαλείο γνώσης…».Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Ισπανός Αντόνιο Γκόμεθ,που θα ενημερώσει για τις σχετικές εμπειρίες από το Δίκτυο Δημοσίων Βιβλιοθηκών της Ανδαλουσίας.Οι συμμετέχοντες θα πρέπει ναι είναι βιβλιοθηκονόμοι,ή άλλα άτομα που απασχολούνται σε βιβλιοθήκες.

Πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση https://tuxlibrary.

blogspot. com/2010/08/dewey16910. html ή τηλεφωνώντας στο 210 3647233.

18 Σεπτεμβρίου
Αντιμετώπιση της Αλτσχάιμερ με βιντεοπαιχνίδια
ΜΗΤΕΡΑ-ΣΥΝ. ΚΕΝΤΡΟ «Ν. ΛΟΥΡΟΣ», ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΥ 6, ΜΑΡΟΥΣΙ
Το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου- Ιατρείο Μνήμης του Θεραπευτηρίου Υγεία διοργανώνει το Σάββατο και ώρα 10.00 π.μ. επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Οι νέες τεχνολογίες στην πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ». Ειδικότερα, θα παρουσιασθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης με τη χρήση Η/Υ με οθόνη αφής SΟCΙΑΒLΕ και ΗΕRΑ, που υλοποιούνται στην Ελλάδα με τη Singular Logic και σε συνεργασία με μεγάλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Στο πλαίσιο αυτών, οι ηλικιωμένοι έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν τη μνήμη, την προσοχή, την κρίση και τις υπόλοιπες γνωστικές τους λειτουργίες μέσα από ειδικά σχεδιασμένα ηλεκτρονικά παιχνίδια διαφόρων επιπέδων δυσκολίας. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στα: 210 6867079, 210 6867099.

a.kafantaris@gmail.com