Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 39 τραυματίστηκαν σε φωτιά που προκλήθηκε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες.

Κάτοικοι του προαστίου Σαν Μπρούνο εγκατέλειψαν μέσα στη νύχτα πανικόβλητοι τα σπίτια τους, ενώ τεράστιες φλόγες έφταναν ως τον ουρανό.

Δεκάδες σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός και από την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας κρατήρας μεγέθους πλατείας. Όλη τη νύχτα, τα περίχωρα της μεγαλούπολης έδιναν εικόνα καταστροφής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι μάλιστα αναφέρθηκαν σε «εικόνα απο την κόλαση του Δάντη».

Ο αρχηγός των πυροσβεστών Τσάρλι Μπάριντζερ, τον οποίο επικαλούνται οι Los Angeles Times, δήλωσε πως περιμένει ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς ερευνώνται και άλλες κατοικίες που κάηκαν.

Πάνω από 50 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ ακόμα 120 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές. Κατακάηκε έκταση περίπου 60 στρεμμάτων, κι ακόμα η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, όπως αναφέρουν οι αρχές.

Πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και κατάφεραν να περιορίσουν μεγάλο κομμάτι της. Ωστόσο, εξακολουθεί να μαίνεται σε κάποια σημεία της περιοχής.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Έιμπελ Μαλντονάντο κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το προάστιο Σαν Μπρούνο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων δυτικά του διεθνούς αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο.