Δεκαπέντε χρόνια μετά την πράξη του τιμωρήθηκε οριστικά με την ποινή της οριστικής απόλυσης. Ο λόγος για τελωνειακό υπάλληλο ο οποίος το 1995 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων και μόλις χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του είχε επιβληθεί καθώς ζημίωσε το Δημόσιο με 459.847 ευρώ λόγω της μεγάλης λαθρεμπορίας καυσίμων transit που είχε διαπράξει από το Τελωνείο του Πειραιά μαζί με άλλα δύο άτομα και εταιρεία πετρελαιοειδών.

Οπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, ο τελωνειακός κατά το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 1995 βεβαίωσε εγγράφως ότι εφοδιάστηκαν ενώπιόν του 15 πλοία με καύσιμα transit εκατοντάδων χιλιάδων λίτρων. Οπως απεδείχθη, τα καύσιμα αυτά ουδέποτε παραδόθηκαν στα πλοία αλλά αντίθετα διατέθηκαν παράνομα στην εσωτερική αγορά. Μάλιστα στα σχετικά δημόσια έγγραφα που υπέγραφε ο τελωνειακός και βεβαίωναν ότι τα πλοία εφοδιάστηκαν με καύσιμα transit στην ένδειξη «παραλαβών» υπήρχαν πλαστές σφραγίδες των πλοιοκτητριών εταιρειών και δυσανάγνωστες υπογραφές των δήθεν πλοιάρχων ή μηχανικών των 15 πλοίων.

Στη λαθρεμπορία αυτή συμμετείχαν δύο ακόμη άτομα τα οποία είχαν αναλάβει τη μεταφορά των καυσίμων με δικά τους βυτιοφόρα, όπως και ο εκπρόσωπος της εταιρείας πετρελαιοειδών που είχε αναλάβει τη μεταφορά των καυσίμων. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας όσο και τα δύο άλλα άτομα ήταν συγκατηγορούμενοι του τελωνειακού στη δίκη ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Παράλληλα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς ο τελωνειακός καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για το αδίκημα της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων, ενώ απηλλάγη λόγω παραγραφής από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε λαθρεμπορία. Με τις πράξεις του, πλέον του ότι ζημίωσε το Δημόσιο, προσπόρισε σε δύο ακόμη άτομα αλλά και σε εταιρεία πετρελαιοειδών περιουσιακό όφελος. Η ζημιά προκλήθηκε από τη μη καταβολή δασμών, φόρων και άλλων δικαιωμάτων του Δημοσίου.

Ο τελωνειακός απολύθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τα πειθαρχικά αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατά την ποινική νομοθεσία και της χαρακτηριστικής αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός της υπηρεσίας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, αφού έλαβαν υπόψη τους τον βαθμό υπαιτιότητας του τελωνειακού υπαλλήλου στη λαθρεμπορία καυσίμων, έκριναν ότι η οριστική απόλυση είναι η προσήκουσα ποινή.