Αρκετά μακριά από τον Πρωθυπουργό επέλεξε να καθήσει χθες ο κ. Χ.Παμπούκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΟΚΕ που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι διανύει από τις αρχές της εβδομάδας τη δυναμικότερη περίοδο της καριέρας του. Οταν ρωτήθηκε για τον ανασχηματισμό και την εκτίμηση που κυριαρχεί ότι υποβαθμίστηκε ο ρόλος του στην κυβέρνηση, απάντησε ότι με την εξέλιξη αυτή νιώθει ανακουφισμένος και πρόσθεσε: «Από λίμπερο που ήμουν, έχω γίνει σέντερ φορ»! Συμπλήρωσε δε ότι τα νέα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες που ανέλαβε τον ενδιαφέρουν πάρα πολύ, επειδή, όπως τόνισε, έχουν να κάνουν με τη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής, η οποία αυτή τη στιγμή είναι το σημαντικότερο μέλημα της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό γενικότερα, ο κ. Παμπούκης δικαιολόγησε το πολυπληθές σχήμα, λέγοντας ότι προέκυψε από την ανάγκη να υπάρχουν «πολλά χέρια», προκειμένου να βγει δουλειά. Οταν ρωτήθηκε για τη νέα «ομάδα σχεδιασμού», είπε ότι αυτή ήλθε να καλύψει επικοινωνιακό έλλειμμα της κυβέρνησης και όχι έλλειμμα συντονισμού. Οι αναφορές του κ. Παμπούκη και το γεγονός ότι θέλησε να μιλήσει με τους δημοσιογράφους σε μια περίοδο κατά την οποία επικρατεί η εντύπωση ότι υποβαθμίζεται έναντι του κ. Ι. Ραγκούση, ερμηνεύτηκαν ως ενδεικτικές της πρόθεσής του να διασκεδάσει όλες αυτές τις εντυπώσεις. Από την άλλη πλευρά, η επισήμανσή του για τον ρόλο της νέας ομάδας υπουργών που συνεδριάζει καθημερινώς στο υπουργείο Εσωτερικών ερμηνεύτηκε ως ανάγκη υπεράσπισης του ρόλου τον οποίο ο ίδιος είχε ως πρόσφατα, αλλά και ως έμμεση έκφραση διαφωνίας με τις δημόσιες αναφορές στο έλλειμμα συντονισμού της κυβέρνησης, οι οποίες, σύμφωνα με πολλούς υπουργούς, λειτουργούν υπονομευτικά.

Ο υπουργός Επικρατείας συνταξίδευσε χθες με το ίδιο αεροπλάνο στην πτήση προς τη Θεσσαλονίκη με τον πρώτο τη τάξει υπουργό κ. Ι. Ραγκούση, και συνομίλησαν, θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά γεγονός είναι ότι δεν μετέχει στο νέο «στρατηγείο» πολιτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Παμπούκης τώρα αισθάνεται, όπως έλεγε χθες, «πιο απελευθερωμένος» απ΄ ό,τι ήταν στο παρελθόν και ότι οι όποιες αλλαγές που έγιναν και τον αφορούσαν, έγιναν σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό: «Είναι αλήθεια ότι λόγω της βεβαρημένης ατζέντας που είχα στο παρελθόν επιζητούσα μια αλλαγή, κάτι που έγινε με τις αρμοδιότητες που απέκτησα στον τομέα των επενδύσεων».