Βαθαίνει η οικονομική ύφεση

Βαθαίνει η ύφεση στην ελληνική οικονομία καθώς το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3,7% το διάστημα ΜαρτίουΙουνίου, διάστημα στο οποίο ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των δαπανών του Δημοσίου και επιβλήθηκαν οι αυξήσεις στον ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Οπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, οι κύριες αιτίες της κρίσης στην πραγματική οικονομία είναι η μείωση της κατανάλωσης κατά 5,1% και η πτώση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου (κατασκευές, κατοικίες, κτίρια κτλ.

Βαθαίνει η οικονομική ύφεση | tovima.gr

Βαθαίνει η ύφεση στην ελληνική οικονομία καθώς το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3,7% το διάστημα ΜαρτίουΙουνίου, διάστημα στο οποίο ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των δαπανών του Δημοσίου και επιβλήθηκαν οι αυξήσεις στον ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Οπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, οι κύριες αιτίες της κρίσης στην πραγματική οικονομία είναι η μείωση της κατανάλωσης κατά 5,1% και η πτώση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου (κατασκευές, κατοικίες, κτίρια κτλ.) κατά 18,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο οι εισαγωγές περιορίστηκαν σε ποσοστό πάνω από 13% (πολύ περισσότερο από τον ρυθμό μείωσης της κατανάλωσης), ενώ μικρή πτώση υπήρξε και στις εξαγωγές προϊόντων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση (το ΑΕΠ μειώνεται σε πραγματικούς όρους) για έκτο συνεχές τρίμηνο και, όπως δείχνουν, δεν θα βγει από το τούνελ νωρίτερα από την άνοιξη του 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk