Τον δρόμο για τη δικαστική αίθουσα λαμβάνει η υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου, έπειτα από την έκδοση αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 20 άτομα.

Με το βούλευμά τους οι εφέτες κάνουν δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Χ.Παπαγεωργίου, ο οποίος «έδειξε» το εδώλιο σε 20 κατηγορούμενους για βαριές κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή τους στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», μέλη του οποίου φέρονται να διέπραξαν την απαγωγή του κ. Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2007.

Ως «ιθύνων νους» σωρείας εγκληματικών ενεργειών, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, προβάλλεται ο κρατούμενος κ. Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος εμφανίζεται να δίνει μέσα από τις φυλακές εντολές σε μέλη του κυκλώματος για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών, εκρήξεων και άλλων παράνομων ενεργειών που χρεώνονται στην εγκληματική οργάνωση.

Για την απαγωγή του εφοπλιστή παραπέμπονται έξι πρόσωπα με ηθικούς αυτουργούς τονκ. Βλαστό και τον επίσης κρατούμενο κ. Γιάννη Σκαφτούρο.

Από τους 20 κατηγορούμενους οι 13 είναι στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.