Για φοροδιαφυγή αλλά και για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» θα παραπέμψει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τους φακέλους της έρευνας για τους μάνατζερ των ποδοσφαιριστών, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη αλλά απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.

Το ΣΔΟΕ ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες την έρευνα που διενήργησε σε γνωστό μάνατζερ ποδοσφαιριστών έπειτα από καταγγελίες ότι δηλώνει στην Εφορία προκλητικά χαμηλά εισοδήματα, την ώρα που εμφανίζεται να εκπροσωπεί μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών. Επειτα από ελέγχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς του διαπιστώθηκε ότι την τελευταία δεκαετία έχει καταθέσει ποσά άνω των 25 εκατ.

ευρώ τα οποία ποτέ δεν είχε δηλώσει στην Εφορία.

Ο έλεγχος επεκτείνεται και σε ποδοσφαιριστές και παράγοντες που κατέθεσαν στον λογαριασμό τού εν λόγω ατζέντη τα χρήματα. Αν τα ποσά που έχουν καταθέσει οι ποδοσφαιριστές έχουν δηλωθεί στην Εφορία, τότε δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα, ωστόσο ο μάνατζερ θα έπρεπε ως επαγγελματίας να έχει εκδώσει τα ανάλογα παραστατικά αφού προφανώς οι καταθέσεις αυτές αφορούσαν αμοιβές για υπηρεσίες που είχε προσφέρει.

Εν τω μεταξύ, στο dikisports. blogspot.com δημοσιεύτηκε χθες δήλωση του θεσσαλονικιού ατζέντη ο οποίος ισχυρίζεται τα εξής: «Μόνο για φορολογικές παραβάσεις ενδέχεται να ελεγχθώ, όπως κάθε έλληνας πολίτης. Ουδείς ως τώρα με ενόχλησε για φορολογικές παραβάσεις. Ο καθένας μπορεί να έχει παραλείψεις στα φορολογικά του και αν καταλογιστεί πρόστιμο, ασφαλώς και θα το διακανονίσω. Δεν έχω λόγο να δημοσιοποιήσω στοιχεία της ταυτότητάς μου όσο η υπόθεση ερευνάται και όποιος το κάνει θα έχει νομικές συνέπειες. Παίζω Στοίχημα και μάλιστα έχω προσκομίσει στην Εφορία βεβαιώσεις από τον ΟΠΑΠ για κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ μέχρι το 2006. Τα κερδισμένα του Στοιχήματος τα γνωρίζει η Εφορία. Τα χαμέναόμως; Ούτε σεντ έχω στείλει σε τράπεζα της Μαλαισίας ή σε οποιαδήποτε ξένη τράπεζα. Ουδεμία σχέση έχω με την υπόθεση Χόιτσερ – Σάπινα (σ.σ.: πρόκειται για τον γερμανό διαιτητή και τους κροάτες αδελφούς που έστηναν ματς) ».