Επί των ημερών του χερ Οτο Ρεχάγκελ η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών τα εντός έδρας παιχνίδια με υποδεέστερους αντιπάλους εύκολα ή δύσκολα τα κέρδιζε. Στη νέα εποχή, με κόουτς τον κ. Φερνάντο Σάντος, απέτυχε να σπάσει το αμυντικό τείχος της Γεωργίας (1-1) και τώρα τρέχει να προλάβει τα χειρότερα στα προκριματικά του Εuro 2012.

Απόψε (21.30, Μega) αγωνίζεται στο Ζάγκρεμπ με αντίπαλο την Κροατία, η οποία συνέτριψε 3-0 τη Λετονία στη Ρίγα και τώρα περιμένει την ελληνική ομάδα με στόχο να την αφήσει πίσω της 5 βαθμούς και να γίνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 6ο προκριματικό όμιλο που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας. «Θα ήμασταν πιο άνετοι στο Ζάγκρεμπ αν είχαμε νικήσει τη Γεωργία» σχολίασε κατά την αναχώρηση της ελληνικής ομάδας ο αρχηγός της Γιώργος Καραγκούνης. Την ίδια στιγμή ο προπονητής της Κροατίας κ. Σλάβεν Μπίλιτς, περιχαρής από το ανέλπιστο γεωργιανό δώρο, δήλωνε ότι «και η ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα από τη στιγμή που η Ελλάδα έχασε στην έδρα της δύο βαθμούς».

Ο κ. Σάντος χαρακτήρισε την Κροατία πιο οργανωμένη και καλύτερη ποιοτικά ομάδα από τη Γεωργία λέγοντας ότι θέλει από τους παίκτες του να βγάλουν στο γήπεδο τη θέληση που έδειξαν στο β΄ ημίχρονο την περασμένη Παρασκευή. « Ο αντίπαλος είναι ξεκάθαρος και στις τρεις γραμμές και αυτό θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Εχει όμως και μειονεκτήματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα μαρκάρουμε όλους τους παίκτες, αλλά θα το κάνουμε ως ομάδα και όχι ατομικά » υπογράμμισε ο πορτογάλος κόουτς.

Είναι αλήθεια ότι ο σημερινός αντίπαλος είναι δύσκολος αλλά, σύμφωνα με τον Καραγκούνη, «στα δύσκολα έχουμε δείξει χαρακτήρα». Η πρόσφατη εμφάνιση και νίκη επί της Σερβίας στο Βελιγράδι με 1-0 αφήνει ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα και στο Ζάγκρεμπ, αρκεί η ομάδα του κ. Σάντος να μην επαναλάβει τα βασικά λάθη του αγώνα με τη Γεωργία. Οι Κροάτες είναι το φαβορί της αναμέτρησης, πόσω δε μάλλον που θα έχουν στην ενδεκάδα και τον άσο της Τότεναμ Λούκα Μόντριτς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στη Ρίγα. Θεωρούν όμως την ελληνική ομάδα πληγωμένο θηρίο μετά τη λαβωματιά που της προκάλεσε η Γεωργία, γι΄ αυτό και θα την αντιμετωπίσουν με τη δέουσα προσοχή. Εν ολίγοις, θα προσπαθήσουν να την αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στη συνέχεια θα προστατέψουν τα νώτα τους αναζητώντας αιφνιδιασμούς με τον ταχύτατο Ιβιτσα Ολιτς της Μπάγερν Μονάχου.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Νίκος Σπυρόπουλος, τον οποίο θα αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Γιώργος Τζαβέλλας ή ο Λουκάς Βύντρα. Παράλληλα ένας από τους Παντελή Καφέ και Αλέξανδρο Τζιόλη θα πλαισιώσει τον Κώστα Κατσουράνη στα αμυντικά χαφ, ενώ εκτός αρχικής ενδεκάδας αναμένεται να μείνει ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή υστέρησε απελπιστικά.