«Κόκκινο» στον βουλευτή κ. Μ. Βορίδη άναψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης θεωρείται η ιδανικότερη επιλογή για την Περιφέρεια, αφού έχει μεγάλη απήχηση, ο κ. Καρατζαφέρης έχει αποκλείσει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Και αυτό διότι θέλει να αποφύγει- όπως έλεγαν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη- αρνητική δημοσιότητα για το πολιτικό παρελθόν του βουλευτή. Για την Περιφέρεια Αττικής είναι όλα ανοικτά και ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποιο στέλεχος θα στηρίξει. Ο κ. Καρατζαφέρης ήταν αφοπλιστικός για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει στον κ. Βορίδη, για τον οποίο έλεγε με όποιον μιλούσε τις τελευταίες ημέρες ότι δεν έχει σκοπό να τον αφήσει βορά σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κόμμα. «Ο Μάκης Βορίδης είναι ένας πετυχημένος βουλευτής. Ο Βορίδης είναι επίτευγμα της δικής μας πολιτικής ανοίγματος» τόνισε χθες (Ρ/Σ Θέμα FΜ) και είπε με ειλικρίνεια τον λόγο που δεν τον επιλέγει: «Ομως θέλω να τον προστατέψω από τα αρπακτικά της πολιτικής ζωής.Αν τον βάλω θα πέσουν να τον ξεσκίσουν» .

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος ανεβάζει τους τόνους της κριτικής έναντι της ΝΔ, επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά για τις επιλογές του με την επισήμανση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «μπήκε από μόνη της σε μια διαδικασία παραλογισμού, που θα της στοιχίσει στις εκλογές».

Ο ίδιος, ο οποίος αρνείται τα όσα «διαρρέονται» περί παρασκηνιακής συμμαχίας του με την κυρία Μπακογιάννη και μιλάει για σενάρια επιστημονικής φαντασίας της Ρηγίλλης, επιμένει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της ευρύτερης παράταξης, αναφέροντας ότι αυτός προτείνει ονόματα που κερδίζουν και η Ρηγίλλης στελέχη που χάνουν. Ο κ. Καρατζαφέρης έχει αποφασίσει να δώσει μετωπική μάχη με τη ΝΔ και γι΄ αυτό ο ΛΑΟΣ θα κατέλθει αυτόνομος σε αρκετές περιφέρειες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον ΛΑΟΣ θα είναι υποψήφιος στο Βόρειο Αιγαίο – αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο- ο βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Κ. Αϊβαλιώτης.

Επίσης, έχει ανακοινώσει ότι υποψήφιοι θα είναι ο βουλευτής Λάρισας κ. Αστ. Ροντούλης (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ο πρώην νομάρχης Εύβοιας και επί σειρά ετών στέλεχος της ΝΔ κ. Ν. Παπανδρέου (Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας). Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Κ. Κιλτίδης, τον οποίο θα στηρίξει ο ΛΑΟΣ.