Η ανακοίνωση που εξέδωσεη Επιτροπή Δικαιωμάτων και Οικολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον στολίσκο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι η εξής:

Νωρίς το πρωί, το Ισραήλ προχώρησε σε μια ακόμη δολοφονική επίθεση, αυτή τη φορά κατά των πλοίων της διεθνούς ανθρωπιστικής αποστολής – ανάμεσά τους και δύο ελληνικά- που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα και στα οποία επέβαιναν πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες. Η επίθεση των Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, έγινε ενώ τα πλοία βρισκόντουσαν στα διεθνή χωρικά ύδατα. Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πρόκειται κυριολεκτικά για σφαγή ειρηνικών και άοπλων πολιτών που προσπάθησαν με αυτοθυσία να βοηθήσουν τον εγκλωβισμένο λαό
της Γάζας.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε τη διεθνή αποστολή και εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας για τα συνεχιζόμενα Ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή. Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση που παρά τις εκκλήσεις, δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τους συμπολίτες μας από την Ισραηλινή δολοφονική βία.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε επείγουσες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας καθώς και σε κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 31/5, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Αθήνα 31-5-2010
Επιτροπή Δικαιωμάτων Θεματική Πόλη- Περιβάλλον-Οικολογία