Ερώτηση για πρόσληψη
«Σε μια διοργάνωση αγώνων τένις λαμβάνουν μέρος 127 αθλητές. Σχηματίζονται 63 ζευγάρια και ο 127ος περνάει χωρίς αγώνα την πρώτη φάση. Στη δεύτερη φάση περνούν οι 63 νικητές και ο ένας που δεν αγωνίστηκε. Τώρα έχουμε 32 ζευγάρια. Με κάθε αγώνα αποκλείεται ο ηττημένος και μένουν 16 και προχωρούμε έτσι ως την ανάδειξη του τελικού πρωταθλητή. Θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να απαντηθεί το ερώτημα: Επειτα από πόσους αγώνες συνολικά θα βγει ο πρωταθλητής;».

Το παραπάνω πρόβλημα έθεσε σε υποψήφιους για πρόσληψη ερευνητές (κρατώντας το χρονόμετρο στο χέρι) ο Σόκλεϊ, ο περιβόητος εφευρέτης του τρανζίστορ, όταν ξεκίνησε να φτιάχνει την ερευνητική του ομάδα.Η απάντηση που ζητούσε ήταν πολύ απλή: για να φύγει κάποιος παίκτης αρκεί να χάσει σε έναν αγώνα. Αρα για να φύγουν οι 126 και να μείνει ο πρωταθλητής χρειάζονται 126 αγώνες!

«Ζωή» στο κενό!
12-15 δευτερόλεπτα στο κενό είναι αρκετά να προκαλέσουν απώλεια των αισθήσεων

30-40 δευτερόλεπτα είναι το μάξιμουμ της επιβίωσης ανθρώπων στο κενό.

Δυστυχώς,τα παραπάνω τα γνωρίζουμε από το ατύχημα του Soyuz 11 στου οποίου τον θάλαμο η πίεση έπεσε στο μηδέν λίγα μόλις χιλιόμετρα προτού εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης,το 1971. Η ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Αφού ο ιδρώτας μυρίζει άσχημα, γιατί δεν μυρίζουμε τίποτε σε μια σάουνα;

Οσο και αν σας φανεί παράδοξο ο… φρέσκος ιδρώτας δεν μυρίζει. Είναι όμως πλούσιος σε οργανικές ουσίες. Αυτές, λοιπόν, δίνουν τροφή στα βακτήρια. Οταν ο ιδρώτας μείνει και αρχίσουν να αποικοδομούν τα μόρια των χρήσιμων για αυτά ουσιών, τότε προκύπτουν και «προϊόντα» όχι τόσο ευχάριστης οσμής.

Ποτίστε τον εγκέφαλο!
Ιδού μια είδηση που καλό είναι να τη θυμόμαστε τώρα που καλοκαιριάζει. Αγγλοι ερευνητές από το Κολέγιο Κing΄s του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι η απώλεια υγρών από τον οργανισμό επιδρά δραματικά τόσο στη μορφολογία όσο και στη φυσιολογία του εγκεφάλου! Ετσι, έπειτα από 90 λεπτά έντονης άσκησης και εφίδρωσης,η φαιά ουσία των εθελοντών που συμμετείχαν στη μελέτη κυριολεκτικά συρρικνώθηκε, ενώ για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις νοητικές ασκήσεις στις οποίες υποβλήθηκαν μετά τη σωματική άσκηση αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα σημεία του εγκεφάλου τους σε σχέση με μη αφυδατωμένους συνομηλίκους τους. Επειδή έπειτα από τη λήψη 1-2 ποτηριών νερού ο εγκέφαλος των εθελοντών επανήλθε στα αρχικά επίπεδα, η συμβουλή των άγγλων επιστημόνων είναι να μην ξεχνάμε να πίνουμε νερό.