1. Τ. Μαντέλης
Πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ, πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ
Ομολόγησε ότι εισέπραξε 200.000 μάρκα από τη Siemens,τα οποία χαρακτήρισε προεκλογική χορηγία.Εχει ασκηθεί εναντίον του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και έχει διαταχθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

2. Ντόρα Μπακογιάννη
Πρώην υπουργός της ΝΔ

Από το ημερολόγιο του Χριστοφοράκου προέκυψε ότι διατηρούσε προνομιακές σχέσεις μαζί του.Επιπλέον έχει προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή ότι έλαβε παροχές από τη Siemens.Εξετάζεται εάν οι παροχές αυτές έχουν σχέση με την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων της.Δεν εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή.

3. Θ. Τσουκάτος
Πρώην υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΠαΣοΚ

Παραδέχθηκε ότι έλαβε από τη Siemens 1.000.000 μάρκα σε προεκλογική περίοδο,τα οποία,όπως είπε,τα παρέδωσε στα ταμεία του ΠαΣοΚ,προκαλώντας την αντίδραση της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος.Θα κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική σύντομα.

4. Μ. Λιάπης
Πρώην υπουργός της ΝΔ

Δύο μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή, πρώην στελέχη του ΟΣΕ,κατέθεσαν ότι συνέχιζε τους«αντικανονικά και ανώμαλα εξελισσόμενους διαγωνισμούς»της Siemens για τον προαστιακό.Το όνομά του αναμείχθηκε και σε προνομιακές σχέσεις με τον κ.Χριστοφοράκο,με τη διοργάνωση εκδρομής στο εξωτερικό.Θα κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή.

5. Α. Τσοχατζόπουλος
Πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ

Κατέθεσε για αυτόν στην Εξεταστική Επιτροπή ο…κ.Μαντέλης,λέγοντας ότι τις προγραμματικές συμβάσεις για τη Siemens δεν τις υπέγραψε μόνος του,αλλά χρειαζόταν και η υπογραφή του κ.Τσοχατζόπουλου που ήταν υπουργός Ανάπτυξης.Το όνομά του αναμείχθηκε και σε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που έλαβε από τη Siemens.Θα κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή.

6. Κυρ. Μητσοτάκης
Βουλευτής της ΝΔ

Το όνομά του αναμείχθηκε στην προμήθεια ενός υπερσύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου από τη Siemens.Αργότερα όμως δήλωσε ότι το πλήρωσε με δόσεις.Το θέμα αυτό θα εξιχνιαστεί κατά την έρευνα στο λογιστήριο της Siemens από το ΣΔΟΕ.

7. Ι. Παπαντωνίου
Πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ

Κλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις για τη σύμβαση του C4i,στην οποία υπερεργολάβος ήταν η Siemens.Οταν ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας αποφασίστηκε η προμήθεια του συστήματος αυτού.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να κληθεί και πάλι στην Εξεταστική.

8. Χ. Μαρκογιαννάκης
Πρώην υπουργός της ΝΔ

Ηταν υπουργός όταν παρελήφθη το σύστημα C4i της Siemens.Ερευνάται κατά πόσον ήταν ορθή και νόμιμη η παραλαβή του συστήματος.

9. Γ. Παπακωνσταντίνου
Υπουργός Οικονομικών

Ηταν μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ την περίοδο που άρχισαν να εκτελούνται οι προγραμματικές συμβάσεις.

Πληροφορίες επιμένουν ότι θα κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή.

10. Χρ.Βερελής
Πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ

Ζήτησε μόνος του να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για να αποδείξει,όπως είπε, ότι το Δημόσιο κέρδισε από τις συμβάσεις με τη Siemens.

Δεν περιελήφθη στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ,ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι τον διαγωνισμό για τον προαστιακό δεν τον διεξήγαγε με κοινοτικούς αλλά με εθνικούς όρους.

Αγνωστος Χ

Αναζητείται ακόμη ένα πολιτικό πρόσωπο που αναμείχθηκε σε «χορηγίες» της Siemens.Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής έχουν βάσιμες υποψίες ότι βρίσκεται το όνομά του στους καταλόγους της γερμανικής εταιρείας,μετά τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο λογιστήριο της Siemens.