Βρετανοί ακροδεξιοί ετοιμάζουν προκλητικές ενέργειες κατά μουσουλμανικών κοινοτήτων που ζουν στη χώρα προκαλώντας αναταραχή, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Guardian.

Συγκεκριμένα, σε κρυφά τραβηγμένο βίντεο φαίνονται μέλη της Λίγκας Υπεράσπισης της Αγγλίας (English Defence League) να σχεδιάζουν χτυπήματα σε συγκεκριμένες συνοικίες του Λονδίνου, όπου ζει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων.

Τα μέλη της EDF -υπό την επήρεια αλκοόλ- διακρίνονται να τραγουδούν «Μισούμε τους μουσουλμάνους» και «Έξω από τους δρόμους μας οι μουσουλμάνοι βομβιστές».

Βουλευτές σημειώνουν ότι η EDF δεν έχει θετική ατζέντα και προσθέτουν ότι έχει πρόγραμμα μίσους και διχασμού. Προεκλογικά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε χαρακτηρίσει τα μέλη της EDF «τρομερούς ανθρώπους», τους οποίους οι Αρχές θα παρακολουθούν προσεκτικά.

Η EDF ιδρύθηκε το 2009 στο Λούτον και γρήγορα αναδείχτηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της ακροδεξιάς μετά την ίδρυση του Εθνικού Μετώπου τη δεκαετία του 1970. Επισήμως, η λίγκα υποστηρίζει ότι είναι ένα ειρηνικό κίνημα που μάχεται το μαχητικό Ισλάμ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία, κάποιοι και με παρελθόν παραβατικότητας, που «φλερτάρουν» με τη Λίγκα αλλά και μέλη των ενόπλων δυνάμεων. Οι οπαδοί της προέρχονται από ομάδες χούλιγκαν.

Οι εσωτερικές διαμάχες και τα άσχημα εκλογικά αποτελέσματα για το Εθνικό Μέτωπο στις εκλογές της 6ης Μαΐου φαίνεται ότι έστρεψαν μέρος των ακροδεξιών στο Μέτωπο.