Καλές οι επενδύσεις σε νεαρούς ποδοσφαιριστέςόπως οι νεοαποκτηθέντες από την ΑΕΚ Σπύρος Ματεζίδης (20χρονος στόπερ), Ανέστης Αργυρίου (22χρονος δεξιός μπακ) και Εντερ (23χρονος ακραίος επιθετικός)- όμως τον χαρακτήρα και την ταυτότητα κάθε ομάδας διαμορφώνουν και καθορίζουν οι γεμάτοι σε εμπειρίες και παραστάσεις παίκτες. Με το σκεπτικό αυτό αλλά και για να μην ξεφύγει ξανά η κατάσταση στα αποδυτήρια (όπως συνέβη τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω του μεγάλου ελλείμματος σε παίκτες-προσωπικότητες), η ΑΕΚ επιθυμεί την επιστροφή του 35χρονου Νίκου Λυμπερόπουλου και του 34χρονου Τραϊανού Δέλλα, στους οποίους προσφέρει μονοετές συμβόλαιο με προοπτική ανανέωσης για επιπλέον έναν χρόνο ή αξιοποίησής τους από το καλοκαίρι του 2011 σε διαφορετικά πόστα. Για την ενίσχυση της ομάδας με ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από σπουδαία πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σταύρος Αδαμίδης καθόρισε ως πρωταρχικό μεταγραφικό στόχο τον 32χρονο Σενεγαλέζο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς θα μπορούσε να εξελιχθεί στον επόμενο ηγέτη της ΑΕΚ. Μάλιστα αν η ΠΑΕ έχει τη δυνατότητα να «σηκώσει» μόνο ένα μεγάλο συμβόλαιο την ερχόμενη περίοδο ο προπονητής θα προτιμούσε αυτό να δοθεί στον Ντιόπ και όχι στον 30χρονο Βραζιλιάνο Ζεοβάνι, με τον οποίον ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει επίσης προχωρημένες επαφές.

Κάποιοι θα μιλήσουν ίσως για «τιμημένα γηρατειά»- τουλάχιστον όσον αφορά την επιστροφή των άλλοτε παικτών της ΑΕΚ Λυμπερόπουλου και Δέλλα-, ωστόσο ο προπονητής θεωρεί πως η Ενωση θα δυναμώσει σε πολλούς τομείς. Ειδικότερα ο κ. Μπάγεβιτς πιστεύει ότι:

Ο Λυμπερόπουλος θα πετύχει σημαντικά γκολ σε ματς που η ομάδα χρειάζεται μια ηγετική μορφή στην επίθεση, έναν παίκτη που μπορεί με μια ενέργεια να καθορίσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Ο Δέλλας θα βοηθήσει πολυεπίπεδα καθώς η εμπειρία και η αδιαμφισβήτητη κλάση του είναι στοιχεία ικανά να να καλύψουν την αδυναμία στην ταχύτητα και εκρηκτικότητα, ενώ δίπλα του ο Κώστας Μανωλάς θα εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο αμυντικό, όπως συνέβη με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που διδάχθηκε πολλά από τον «Κολοσσό».

Ο Ντιόπ θα κάνει τη διαφορά στον άξονα του κέντρου και θα αναμορφώσει την εικόνα της ομάδας φέρνοντας πιο κοντά όλες τις γραμμές. Είναι ο κατάλληλος παίκτης για να παίξει στα χαφ τον ρόλο του συνδετικού κρίκου άμυνας με επίθεση.