ΟΟΣΑ

Δεν χρειάζεται μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι απαραίτητη, καθώς η τόνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, που είναι και το ζητούμενο, μπορεί να επιτευχθεί με αύξηση της παραγωγικότητας. Την άποψη αυτή εξέφρασε μιλώντας στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Κλοντ Τζορνό . Ο επικεφαλής των μελετών που αφορούν την Ελλάδα και την Αυστραλία αξιωματούχος του ΟΟΣΑ θεωρεί επίσης ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα για να βγει από την κρίση η χώρα μας.

Δεν χρειάζεται  μείωση μισθών  στον ιδιωτικό  τομέα | tovima.gr

Η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι απαραίτητη, καθώς η τόνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, που είναι και το ζητούμενο, μπορεί να επιτευχθεί με αύξηση της παραγωγικότητας. Την άποψη αυτή εξέφρασε μιλώντας στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Κλοντ Τζορνό . Ο επικεφαλής των μελετών που αφορούν την Ελλάδα και την Αυστραλία αξιωματούχος του ΟΟΣΑ θεωρεί επίσης ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα για να βγει από την κρίση η χώρα μας. «Αρκεί η εφαρμογή όσων έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζορνό.

Αν και αντίθετος με την ιδέα του «ψαλιδίσματος» των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ο οικονομολόγος του ΟΟΣΑ τάσσεται υπέρ της θέσπισης μισθού χαμηλότερου από τον κατώτατο, ώστε να εισέρχονται πιο εύκολα στην αγορά εργασίας κοινωνικές ομάδες όπως οι νέοι. Ο κ. Τζορνό είπε επίσης ότι τα υψηλά επίπεδα του δημόσιου χρέους της χώρας μας σημαίνουν ότι ο στόχος για έλλειμμα 3% δεν είναι αρκετός. «Στόχος της Ελλάδας θα πρέπει να είναι τα μηδενικά ελλείμματα ή και τα πλεονάσματα, έως ότου υποχωρήσει το δημόσιο χρέος σε ανεκτά επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος οικονομολόγος. Σημειωτέον ότι στην ανεπίσημη εξαμηνιαία έκθεσή του, που δόθηκε την εβδομάδα αυτή στη δημοσιότητα, ο ΟΟΣΑ προτείνει, αν και εμμέσως, την περικοπή των αποδοχών και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk