Δύο νέοι πρυτάνεις στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς εντάσεις αλλά με αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν χθες οι πρυτανικές εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Νέος πρύτανης αναδείχθηκε ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος , καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, λαμβάνοντας το 51,78% των ψήφων, έναντι ποσοστού 48,22% του αντίπαλου συνδυασμού, με επικεφαλής τον κ. Ανέστη Φιλιππίδη, καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας. Πιο άνετα επεκράτησε στο Πανεπιστήμιο…

Χωρίς εντάσεις αλλά με αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν χθες οι πρυτανικές εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Νέος πρύτανης αναδείχθηκε ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος , καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, λαμβάνοντας το 51,78% των ψήφων, έναντι ποσοστού 48,22% του αντίπαλου συνδυασμού, με επικεφαλής τον κ. Ανέστη Φιλιππίδη, καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας.

Πιο άνετα επεκράτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ο κ. Γιάννης Χατζηδημητρίου , καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στις χθεσινές εκλογές ο υποψήφιος συνδυασμός του συγκέντρωσε ποσοστό 57%, έναντι 43% του συνδυασμού με επικεφαλής την καθηγήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών κυρία Παρούλα Νάσκου-Περράκη . Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η ψηφοφορία αφορούσε και τις τρεις έδρες στις οποίες λειτουργούν τμήματα του Πανεπιστημίου, τη Θεσσαλονίκη, την Εδεσσα και τη Νάουσα.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε με παράταση δύο ωρών λόγω αυξημένης προσέλευσης, ενώ μεσολάβησαν και τρεις ενστάσεις που κατέθεσε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ο συνδυασμός της κυρίας Νάσκου-Περράκη, οι οποίες αφορούσαν λάθη στους εκλογικούς καταλόγους και παρατυπίες στη διαδικασία στα τμήματα Νάουσας και Εδεσσας, καθώς και στην επιλογή της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk