Χωρίς εντάσεις αλλά με αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν χθες οι πρυτανικές εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Νέος πρύτανης αναδείχθηκε ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος , καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, λαμβάνοντας το 51,78% των ψήφων, έναντι ποσοστού 48,22% του αντίπαλου συνδυασμού, με επικεφαλής τον κ. Ανέστη Φιλιππίδη, καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας.

Πιο άνετα επεκράτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ο κ. Γιάννης Χατζηδημητρίου , καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στις χθεσινές εκλογές ο υποψήφιος συνδυασμός του συγκέντρωσε ποσοστό 57%, έναντι 43% του συνδυασμού με επικεφαλής την καθηγήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών κυρία Παρούλα Νάσκου-Περράκη . Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η ψηφοφορία αφορούσε και τις τρεις έδρες στις οποίες λειτουργούν τμήματα του Πανεπιστημίου, τη Θεσσαλονίκη, την Εδεσσα και τη Νάουσα.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε με παράταση δύο ωρών λόγω αυξημένης προσέλευσης, ενώ μεσολάβησαν και τρεις ενστάσεις που κατέθεσε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ο συνδυασμός της κυρίας Νάσκου-Περράκη, οι οποίες αφορούσαν λάθη στους εκλογικούς καταλόγους και παρατυπίες στη διαδικασία στα τμήματα Νάουσας και Εδεσσας, καθώς και στην επιλογή της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής.