Επίσημος χαρτοπόλεμος μεταξύ του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξελίχθηκε χθες, καθώς ο εφοπλιστής επανήλθε με νέα γραπτή δήλωση για τα ερυθρόλευκα δρώμενα, ενώ αυτή τη φορά υπήρξε απαντητική ανακοίνωση-σχόλιο από την ΠΑΕ. Με αρκετά διαφοροποιημένο ύφος σε σχέση με την (κατά τους ανθρώπους της ΠΑΕ) επιθετική πρώτη του τοποθέτηση, ο άλλοτε βασικός χρηματοδότης της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού ανέφερε: « Αναλαμβάνω το συμβόλαιο του νέου προπονητή μέχρι 2 εκατ. ευρώ, αρκεί να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για τον Βαλβέρδε.Αν αυτό δεν είναι τελικά εφικτό,η προσφορά μου ισχύει για την απόκτηση όποιου άλλου προπονητή με διεθνή αναγνώριση ». Πέραν αυτής της… χορηγικής πρωτοβουλίας του κ. Μαρινάκη, υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα σημεία στη δήλωσή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

« Προτεραιότητα σήμερα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποια θα είναι η επόμενη διοίκηση, ο επόμενος μέτοχος, ο επόμενος πρόεδρος,αλλά η άμεση πρόσληψη ενός “μεγάλου” προπονητή ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές των νέων παικτών και το στήσιμο του νέου Ολυμπιακού ».

« Η προτεραιότητα αυτή δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τις 14 Ιουνίου.Δεν επιτρέπεται για τον Ολυμπιακό να “κατεβάσει ρολά” μέχρι τότε.Αδυνατώ να πιστέψω ότι η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει με τον ίδιο προπονητή που την έφερε στην 5η θέση στη βαθμολογία μετά τον ανεπανάληπτο διασυρμό στα πλέι οφ ή με κάποιον προπονητή αντίστοιχου επιπέδου με τον σημερινό».

\344 «Διευκρινίζω ότι η δέσμευση αυτή (για τον προπονητή) είναι ανεξάρτητη της όποιας συζήτησης γίνει ή δεν γίνει για την απόκτηση των μετοχών του Ολυμπιακού,και είναι δωρεά μου προς την ΠΑΕ ». « Καλώ όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, επώνυμους και μη, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κ.Κόκκαλη,να βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους και τις δυνατότητές τους ώστε να επανέλθει η ομάδα μας στην κορυφή ».

Ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ κ. Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για το περιεχόμενο της νέας δήλωσης του κ. Μαρινάκη. Και μολονότι οι άνθρωποι του συλλόγου ανέφεραν ότι δεν θέλουν να μπουν σε δημόσιο διάλογο ή αντιπαράθεση, λίγα λεπτά πριν από τις 7 το απόγευμα εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει αποπροσανατολιστική την τακτική δημόσιων τοποθετήσεων, υποστηρίζοντας ότι οι (όποιες) προτάσεις θα πρέπει να κατατίθενται στην ΠΑΕ και όχι στα ΜΜΕ. Το κείμενο της ανακοίνωσης: « Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γινόμαστε κοινωνοί απόψεων ή “προτάσεων” του κ. Β.Μαρινάκη για θέματα που αφορούν την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πάγια θέση της διοίκησης ήταν και παραμένειότι τα σοβαρά θέματα πρέπει να συζητιούνται στα αρμόδια διοικητικά όργανα και όχι μέσω του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου.Ως εκ τούτου, αν υπάρχει από την πλευρά του κ. Μαρινάκη η οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση, σε σχέση με αυτά που η ΠΑΕ ανακοίνωσε μετά τη σύγκληση του ΔΣ, αυτή θα πρέπει να κατατεθεί εγγράφως στη διοίκηση της ΠΑΕ και όχι στα ΜΜΕ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τακτική των δημόσιων τοποθετήσεων για σκέψεις ή προτάσεις,προτού καν αυτές γίνουν γνωστές στη διοίκηση του Ολυμπιακού,είναι αποπροσανατολιστική, πράγμα που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό και δεν προσφέρει ουσιαστικά, ειδικά δε στην παρούσα χρονική περίοδο. Είναι αυτονόητο ότι τα παραπάνω ισχύουν για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται σοβαρά να αναμειχθεί στο μετοχικό ή διοικητικό σχήμα του Ολυμπιακού ». Μετά από όλα αυτά, χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να καταθέσει (ενδεχομένως και σήμερα, αφού ως χθες το απόγευμα δεν είχε φτάσει κάποιο έγγραφο στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός) πρόταση που θα επιβεβαιώνει την προσφορά του για την πρόσληψη του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στείλει και δεύτερη επιστολή με την οποία θα γίνεται και επισήμως γνωστή η πρόθεσή του να συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ σε ενδεχόμενη αύξηση του ΜΚ της ΠΑΕ. Πάντως, μολονότι ο κ. Κόκκαλης θα περιμένει να δει τη συγκεκριμένη πρόταση για να τοποθετηθεί, οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν χθες ότι δεν φέρεται ζεστός για παραχώρηση μετοχών με διαδικασία αύξησης ΜΚ, παρά μόνο για απευθείας πώληση.