Ιδιαίτερα ενοχλημένοι εμφανίζονται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τη «διαρροή» της οικονομικής έκθεσης της Deloitte (με αναλυτικά στοιχεία και πίνακες), όπως προέκυψε από την αποτίμηση της ΠΑΕ αλλά κυρίως από τη στρεβλή ερμηνεία που δόθηκε από έντυπα τα οποία «απευθύνονται στους φιλάθλους ανταγωνιστικών ομάδων» και αναφέρονται σε «υπέρογκα χρέη» των Πρασίνων, όπως τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟ, η οποία επισημαίνει πέντε βασικά σημεία «προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς απογοήτευση όσων έσπευσαν να αναθαρρήσουν επειδή δήθεν βρήκαν αλλού προβλήματα με γαλύτερα από τα δικά τους»: 1 Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει καμία δανειακή υποχρέωση σε τραπεζικά ιδρύματα ή μετόχους.

2 Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, την ΕΠΟ ή τη Σούπερ Λίγκα.

3 Οι συσσωρευμένες ζημιές της εταιρείας από την ίδρυσή της το 1979 ανέρχονται στο ποσό των περίπου 89 εκατ. ευρώ, ενώ το ταμειακό έλλειμμα της ΠΑΕ σήμερα ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ και ήδη, σύμφωνα με την πάγια τακτική της, έχει αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 15 εκατ. ευρώ.

4 Επί δεκαετίες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καλύπτει αυτές τις ζημιές με αλλεπάλληλες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, χρηματοδοτεί δηλαδή η ίδια το παθητικό της.

5 Τα 182 εκατ. ευρώ, που αναφέρονται στην έκθεση της Deloitte ως συσσωρευμένες ζημιές στο τέλος του 2012-13, είναι ένα ποσό που παραδέχονται στην ΠΑΕ ότι δυνητικά μπορεί να ισχύσει «με βάση ορισμένες παραδοχές», ωστόσο ξεκαθαρίζεται ότι «όποιο κι αν είναι το ποσό της ζημιάς κατ΄ έτος, η πάγια πρακτική της ΠΑΕ αποδεικνύει ότι θα καλύπτεται με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας θα παραμείνουν θετικά».