O χρόνος τρέχει και τα (αναπάντητα) ερωτηματικά για την επόμενη ημέρα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός εξακολουθούν να κρατούν σε αγωνία και ανησυχία τους οπαδούς της ομάδας. Ο άλλοτε βασικός χρηματοδότης του τμήματος βόλεϊ του Ολυμπιακού κ. Ευάγγελος Μαρινάκης προέβη σε μια επιθετική (κατά τους ιθύνοντες της ΠΑΕ) δήλωση προκαλώντας την ανεπίσημη δυσαρέσκειά τους, αλλά και μια χθεσινή τοποθέτηση που ανέφερε: « Οι υποχρεώσεις της εταιρείας είναι τακτοποιημένες και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το ελέγξει. Δεν υπάρχουν οφειλές που δεν είναι τακτοποιημένες ».

Μια λύση που θα τύγχανε θερμής υποδοχής από τα περισσότερα στελέχη της ΠΑΕ είναι τα αφεντικά του μπασκετικού Ολυμπιακού κκ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος . Υπάρχουν ένθερμοι υποστηρικτές μιας α λα μπάσκετ σταδιακής παραχώρησης του απόλυτου ελέγχου του ποδοσφαιρικού τμήματος, όμως αυτό δεν εξαρτάται από τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά από τους ίδιους που σε αυτή τη φάση δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επεκταθούν και στο ποδόσφαιρο. Μολονότι, όταν πρόκειται για deals πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το τι ακριβώς θα συμβεί, αν η ενόχληση που βγάζουν προς τα έξω οι άνθρωποι της ΠΑΕ «μαρτυράει» τις σκέψεις του προέδρου, τότε η υποψηφιότητα του κ. Μαρινάκη μάλλον δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ταξίδι του κ. Κόκκαλη στο εξωτερικό (βρίσκεται από χθες στην Τουρκία) συνδυάστηκε από κάποιους είτε με πιθανές επαφές με επιχειρηματίες, είτε ακόμη με το ενδεχόμενο πρόσληψης προπονητή. Πάντως από τον Ολυμπιακό προκύπτει ότι η περίπτωση επιστροφής του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Την ίδια στιγμή έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για την επόμενη ημέρα στο διοικητικό τερέν της ΠΑΕ, αν δεν επιτευχθεί τελικά η πολυπόθητη μετοχική διεύρυνση. Το όνομα του κ. Βασίλη Γκαγκάτση ακούγεται και πάλι έντονα με το τρέχον σενάριο να αναφέρει ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ προορίζεται για… κουμανταδόρος του ποδοσφαιρικού τμήματος και ότι θα γίνει διαχωρισμός του αγωνιστικού από το διοικητικό κομμάτι.

Υπάρχει πραγματικός υποψήφιος για την επόμενη ημέρα, μπορεί αυτός να είναι ο κ. Μαρινάκης ή μήπως οι πρώτες κινήσεις αποτελούν μια απτή απόδειξη του αδιεξόδου να βρεθούν μετοχικοί συμπαίκτες του κ. Κόκκαλη ή και αγοραστής της ΠΑΕ; Επί του παρόντος το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Χαρακτηριστικό πάντως των σκέψεων για την επόμενη ημέρα χωρίς μετοχικές αλλαγές είναι και το τηλεφώνημα στον Μίχαλ Ζεβλάκοφ . Παρ΄ ότι οι άνθρωποι των Ερυθρολεύκων ανέφεραν ότι ως τις 14 Ιουνίου, οπότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) αλλαγή στη διοίκηση της ΠΑΕ, δεν αναμένονται σημαντικές αποφάσεις, υπήρξε επικοινωνία με τον πολωνό αμυντικό, κάτι που αποδεικνύει ότι το… μαγαζί δεν θα παραμείνει τελείως κλειστό! Ο Ζεβλάκοφ φαίνεται έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική Ανκαραγκουτσού, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του πειραϊκού συλλόγου τού ζήτησαν να περιμένει.

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός, όπως και οι Αντώνης Νικοπολίδης , Ούρκο Πάρντο, Τρεζόρ Λούα Λούα, ενδεχομένως και Τάσος Πάντος είναι οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους κρίνεται ότι πρέπει να γίνει μια κουβέντα για το ενδεχόμενο της παραμονής τους στην ομάδα.