Μια φιάλη κρασί από τη Χιλή επέλεξε να χαρίσει στους πελάτες του καταστήματός του ο οικονομολόγος κ. Π. Παππάς, ο οποίος εδώ και λίγα χρόνια διατηρεί wine restaurant στο Μαρούσι, με το όνομα «Whispers of Wine» (φωτογραφία). «Ο κόσμος το έχει πραγματικά ανάγκη. Αν κάποιος δεν θέλει να έχει το κόστος του κρασιού, μπορεί να επιλέξει αυτό που του δίνω. Δεν μιλάμε για χύμα, αλλά για εξαιρετικό χιλιανό κρασί, το οποίο μάλιστα σέρβιρα και στον γάμο μου!» λέει. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, αν ο πελάτης δεν θελήσει να το πιει κατά τη διάρκεια του γεύματος, μπορεί να το πάρει μαζί του στο σπίτι, ώστε να το απολαύσει όποτε θέλει. «Εμείς επιλέγουμε να προσφέρουμε. Πάντοτε, σε περιόδους κρίσης, υπάρχουν και αυτοί που πρωτοπορούν και κάνουν τα μεγάλα ή τα πρώτα βήματα για την ανατροπή του σκηνικού.Αυτοί που καινοτομούν, δηλαδή» λέει. «Και αυτό που κάνουμε είναι μια τέτοια αρχή που στοχεύει στην ανατροπή του κλίματος και της πεσμένης ψυχολογίας του κόσμου» υπογραμμίζει. «Ο καθένας έχει ένα “όπλο” και πρέπει να δώσει αυτό που μπορεί. Ετσι, εμείς έχουμε την ποιότητα του φαγητού» τονίζει. Ο κ. Παππάς παροτρύνει τους συναδέλφους τους να έχουν εγρήγορση για να μη βρεθούν έξω από τα πράγματα. «Θα έρθουν δύσκολες εποχές για όλους. Πρέπει να σκεφτούμε έξυπνα και ανθρώπινα, αν θέλουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας» τονίζει. Ωστόσο επισημαίνει ότι όλα αυτά δεν πρέπει να γίνουν εις βάρος της ποιότητας. «Δεν πρέπει να πέσει η ποιότητα των υλικών και πλέον δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Ο πελάτης αν απογοητευθεί, θα πάει στην επόμενη σίγουρη επιλογή» καταλήγει.