Σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας επεκτείνεται η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, γεγονός που όπως εκτιμά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα επιφέρει μείωση του κόστους έως και 30 ευρώ ανά επιβάτη στα εισιτήρια, αύξηση των πτήσεων, κυρίως τσάρτερ, προς τα περιφερειακά αεροδρόμια και σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Οπως δήλωσαν χθες οι κκ. Δ. Ρέππας και Ν. Σηφουνάκης το σχετικό νομοσχέδιο που αφορά τα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της σύνταξής του και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται επίσης η ανακατανομή των θέσεων check in προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2000 η επίγεια εξυπηρέτηση όλων τα αεροδρομίων της χώρας γινόταν αποκλειστικά από την παλιά Ολυμπιακή, ενώ στο διάστημα 2000-2009 απελευθερώθηκε στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κέρκυρας.

Ο υπουργός κ. Ρέππας απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να μειωθεί το λεγόμενο «σπατόσημο» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μελέτη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την επαναδιαπραγμάτευση του καθεστώτος των άγονων γραμμών.