ΘΕΜΙΣ ΜΠΑΖΑΚΑ
Μια μεσήλικη Ιρλανδέζα στο Χώρα
Το έργο του Εντα Γουόλς«Τhe new electric ballroom» παρουσιάζεται στο Θέατρο Χώρα- Σκηνή Μικρή Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ. 210 8673.945). Η σκηνοθεσία είναι του Δ. Καραντζά. Ερμηνεύουν: Θ. Μπαζάκα (φωτογραφία), Α. Παπαδοπούλου, Π. Εξαρχέας. Πρόκειται για μια παραλλαγή της υπόθεσης της «Φάρσας της οδού Γουόλγουορθ», με ηρωίδες δύο μεσήλικες αδερφές που ζουν σε ένα απομονωμένο χωριό της Ιρλανδίας. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΣΟΦΙΑ ΤΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Με τη Συμφωνική του Δήμου

Εργα Βιβάλντι, Μότσαρτ, Σιμπέλιους, Ροζάουρο και Γρηγορίου παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τον Ανδρέα Τσελίκα στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» (πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση, τηλ. 210 3221.917). Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας. Σολίστ: Μπρουνίλντα Μάλο βιολί, Ευγένιος Ζιμπάι βιολί, Σοφία Ταμβακοπούλου (φωτογραφία) πιάνο, Φρίξος Δ. Μόρτζος πιάνο και Α. Γιοβάνος μαρίμπα. Ωρα έναρξης: 20.30.

ΘΕΑΤΡΟ
Το έργο«Ο (εθνικός) υπάλληλος» του Μ. Χουρμούζη παρουσιάζεται στο θέατρο Αλεκτον. Η σκηνοθεσία είναι της Κυριακής Σπανού και η μουσική του Κώστα Βόμβολου.

Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός, τηλ. 210 3422.001. Ωρα έναρξης: 21.00.

Το έργο«Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάιντε παρουσιάζει η καλλιτεχνική ομάδα Χρώμα στον Τεχνοχώρο Κnot Galley. Τον ομότιτλο ρόλο ερμηνεύει η Μαρία Μαλλούχου. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Ταχτσή.

Μιχαλακοπούλου 206 και Πύρρου, Αμπελόκηποι. Ωρα έναρξης:

21.30.

Η Θεατρική Εταιρεία Πόλιςπαρουσιάζει ως τις 29 Μαΐου στο θέατρο Απόλλων της Σύρου την παράσταση «Αγαπημένε μου συγγραφέα… αγαπητή πρωταγωνίστρια», βασισμένη στην ερωτική αλληλογραφία του θεατρικού συγγραφέα Τσέχοφ. Παίζει η Ολγα Κνίπερ. Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Γεωργοπούλου.

Σύρος. Ωρα έναρξης: 21.00. ΜΟΥΣΙΚΗ
Το έργο του Ν. Μάντζαρου«Κερκυραϊκή λειτουργία» για ανδρική χορωδία και εκκλησιαστικό όργανο θα παρουσιαστεί σε πρώτη συναυλιακή εκτέλεση. Ερμηνεύουν ο Παύλος Βεντούρας (εκκλησιαστικό όργανο) και η ανδρική χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας υπό τον Σταύρο Μπερή. Στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών.

Σίνα 66. Ωρα έναρξης: 20.30. ΕΚΘΕΣΗ
Ατομική έκθεσηαναδρομικού χαρακτήρα του ζωγράφου Δημήτρη Περδικίδη φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Εκτίθενται 55 έργα και 27 σχέδια που χρονολογούνται από το 1948, όταν ήταν φοιτητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ως τον θάνατό του, το 1989. Παρουσιάζονται επίσης οι δέκα μεταξοτυπίες από το λεύκωμα «Ρωμιοσύνη».

Χάληδων 98-102, Χανιά, Κρήτη, πληροφορίες στο τηλ. 28210

92294. Ως τις 22 Ιουλίου.