Εθνική ΤράπεζαYποχώρησαν τα κέρδη της το α’ τρίμηνο

H Eθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση 93% των καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου, στα 21 εκατ. ευρώ, κάτω από τον μέσο όρο των προβλέψεων των αναλυτών, λόγω της επιβράδυνσης των χορηγήσεων, της αύξησης των προβλέψεων εξαιτίας της ύφεσης στη χώρα και της έκτακτης φορολόγησης.

<b>Εθνική Τράπεζα</b>Yποχώρησαν τα κέρδη της το α’ τρίμηνο | tovima.gr

H Eθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση 93% των καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου, κάτω από τον μέσο όρο των προβλέψεων των αναλυτών, λόγω της επιβράδυνσης των χορηγήσεων και της αύξησης των προβλέψεων εξαιτίας της ύφεσης στη χώρα.

Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη της τράπεζας υποχώρησαν στα 21 εκατ. ευρώ, έναντι 317 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν, κατά μέσο όρο, καθαρά κέρδη ύψους 80 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο. Το εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 50 και 127 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη της τουρκικής θυγατρικής Finansbank αυξήθηκαν 32% στα 122 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση.

Τα καθαρά έσοδα τόκων του Ομίλου διατηρήθηκαν σταθερά σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009 στα 1,035 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk