Δυο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα συνοδεύουν την Εθνική Ελλάδος στη Νότια Αφρική. Ο ένας, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «επιτελικός» και εργάζεται στο Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών Ποδοσφαίρου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας θα πάει στη Νότια Αφρική μια εβδομάδα πριν την άφιξη της εθνικής ομάδας. Η «έδρα» του θα είναι στην Πραιτώρια στο ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο που έχει δημιουργηθεί για το Μουντιάλ και θα έχει επαφές με συναδέλφους του από τη Νότια Αφρική και από άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ.

Παράλληλα ο άλλος αξιωματικός, ο «επιχειρησιακός» ο οποίος εργάζεται στο Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής θα πάει στη Νότια Αφρική δυο ημέρες πριν την άφιξη της Εθνικής Ελλάδος. Μαζί με τους νοτιοαφρικανούς συναδέλφους του θα επιβλέψει τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που θα γίνουν στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η εθνική ομάδα και στα γήπεδα όπου θα αγωνιστεί.

Αξιωματικοί του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνιζαν πως την ευθύνη των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν κατά την παραμονή και την μετακίνηση της Εθνικής Ελλάδος θα έχουν οι νοτιοαφρικανοί συνάδελφοι τους και εφόσον υπάρξει κάποιο ζήτημα μέσω των δυο ελλήνων αστυνομικών θα ζητούν την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δυο έλληνες αξιωματικοί θωρούνται αρκετά πεπειραμένοι και μάλιστα είχαν συνοδεύσει την Εθνική Ελλάδος και στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αυστρία.