Δαιμόνιος ιάπωνας επιχειρηματίας εκθέτει από 1ης Μαΐου στο Τόκιο προσωπικά αντικείμενα του Μάικλ Τζάκσον, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες. Και επιτρέποντάς τους με το αζημίωτο, δηλαδή αν καταβάλουν έως και 1.000 ευρώ, να κοιμηθούν για ένα ολόκληρο βράδυ ανάμεσά τους. Τι ιδέα!

Μόνο μη βγει το οργισμένο (από τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι τη μνήμη του τραγουδιστή) φάντασμά του και πάρει τις κοιμωμένες και τους κοιμωμένους στο κατόπιβλέπε το διάσημο βιντεοκλίπ του «Θρίλερ»…

Μείζον γεγονός για τη σουηδική κοινή γνώμη το πώς θα εμφανιστεί η πριγκίπισσα Βικτόρια στον Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης την ημέρα του γάμου της (στις 19 Ιουνίου): θα εισέλθει αγκαζέ με τον αρραβωνιαστικό της (και προσωπικό γυμναστή της)

Ντάνιελ Γουέστλινγκ, όπως το θέλει η παράδοση της χώρας, ή θα ακολουθήσει την αγγλοσαξονική παράδοση που θέλει τον πατέρα της νύφης (εν προκειμένω τον βασιλιά Κάρολο Γουσταύο) να την παραδίδει στον γαμπρό; Για να δείτε με τι ασχολούνται οι προηγμένες κοινωνίες…

Πάντως, εννέα σουηδοί ιερείς έστειλαν επιστολή στην πριγκίπισσα καλώντας την να τηρήσει το έθιμο. Αυτό όταν διέρρευσαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η ίδια επιθυμεί να τη συνοδέψει ο στοργικός μπαμπάς της. Τα ανάκτορα δεν έχουν εκδώσει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για να ησυχάσουμε.

Η απόρριψη από το ισπανικό κοινοβούλιο του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας, το οποίο προβλέπει την εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας, θα ήταν «καταστροφή για την οικονομία μας», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Υποδομών Χοσέ Μπλάνκο. Στον… δρόμο που άνοιξε η Ελλάδα και η Ισπανία; Ποιος την ακούει την Ανγκελα Μέρκελ!

Κύριε διευθυντά
Ως γνωστόν, τον Ελληνα είναι να μην τον χτυπήσεις στο φιλότιμο. Ακόμη και ο πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα το γνωρίζει, ο οποίος πρόσφατα έκανε ιδιαίτερη μνεία στο εθνικό προτέρημά μας. Εχω όμως αρχίσει να υποπτεύομαι ότι εσχάτως το φιλότιμό μας χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς με ύπουλο τρόπο. Από τη μία ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δηλώνει ότι έχουμε δίκιο που βγαίνουμε στους δρόμους, από την άλλη ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι συμφωνεί με τους διαδηλωτές. Τέτοια κατανόηση; Τόση συμπαράσταση;

Ή μήπως… οργανωμένη επίθεση; Δείτε το έτσι: ότι, δηλαδή, επικροτώντας (δήθεν) την αντίδρασή μας, όλοι αυτοί που μας βάζουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι προσπαθούν να μας φέρουν στο φιλότιμο. Ωστε να διευκολύνουμε το έργο τους:

να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε, να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι. Λέτε;

Μετά τιμής

ΠΑΝΔΩΡΑ