Ανατροπές και στις εργασιακές σχέσεις ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, πριν καν ολοκληρώσει την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Ενώ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη πάρει την οριστική του μορφή, ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος θέτει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους τις αλλαγές στο υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς, όπως το όριο των απολύσεων, το ποσό των αποζημιώσεων, τις κατώτατες αμοιβές, τη διαδικασία προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κτλ.

Με επιστολή του ο κ. Λοβέρδος καλεί τις εργοδοτικές και τις εργατικές οργανώσεις, τη Δευτέρα 31 Μαΐου, «σε συνάντηση εργασίαςδιαβούλευση» για τα μέτρα στην αγορά εργασίας τα οποία έχει δεσμευτεί να λάβει η χώρα σύμφωνα με το μνημόνιο προσφυγής στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης.

Το υπουργείο θα πρέπει με προεδρικά διατάγματα να εξειδικεύσει τις αλλαγές στην αγορά εργασίας που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο το οποίο κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή. Ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι η τελική διαμόρφωση θα γίνει μετά τη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και προσδοκά «έναν εποικοδομητικό διάλογο που σε σύντομο