Την εκτίμηση ότι, εφόσον συνεχιστεί η αποδοτικότητα των κυβερνητικών μέτρων, δεν θα χρειαστεί η λήψη πρόσθετων, και κυρίως η περικοπή ή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, εξέφρασε το Σάββατο από την Λάρισα ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τα μέτρα αποδίδουν, επικαλούμενος τα όσα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από το Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως τόνισε, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του α’ τετραμήνου οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών, όσο και στην αύξηση των εσόδων και έχει επιτευχθεί πριν ακόμη αποδώσουν πλήρως τα πρόσθετα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση τον Μάρτιο.

«Εάν δεν υπήρχε σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας, η κυβέρνηση θα είχε την ευχέρεια να μην έπαιρνε όλα τα μέτρα που πήρε. Εάν είχαμε πίστωση χρόνου, θα μπορούσαμε να αποδείξουμε ότι μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτά, για τα οποία είχαμε δεσμευτεί. Δυστυχώς, η Ελλάδα πλήρωσε και πληρώνει το έλλειμμα αξιοπιστίας που τη συνόδευε, εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών επιλογών» τόνισε ο κ. Σαχινίδης.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει πολλούς συμμάχους στην κοινωνία, κάνοντας λόγο για το «κίνημα των αποδείξεων», που αναπτύχθηκε από πολίτες και επιχειρήσεις.

Ακόμη, υποστήριξε ότι μετά την διασφάλιση της χρηματοδότησης από τον μηχανισμό στήριξης, πλέον ήρθε η ώρα να μπουν οι βάσεις και να ασκηθούν οι πολιτικές για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, που πρέπει να μπει σε νέα βάση, και κυρίως να μην στηρίζεται σε δανεικά.

Ο υφυπουργός Οικονομικών εξέφρασε και την ικανοποίηση για την κοινωνική ευθύνη που επιδεικνύουν οι φορείς, και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μεγάλες ελληνικές τράπεζες αποφάσισαν την αλλαγή των όρων των δανείων και των πιστωτικών καρτών για τους δημοσίους υπαλλήλους, αναφέροντας ότι το δρόμο άνοιξε η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.