Η συνάντηση…
Μια παρ΄ ολίγον πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση θα είχαμε χθες το πρωί μεταξύ του νομάρχη Πειραιώς κ. Γιάννη Μίχα και του προέδρου της Cosco κ. Γουέι Ζιαφού, αφού και οι δύο βρίσκονταν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, για διαφορετικούς λόγους, και σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον.

* * *
Συγκεκριμένα ο Κάπτεν Γουέι διασταυρώθηκε με τον κ. Μίχα στο λόμπι του ξενοδοχείου καθώς ο ένας εξερχόταν από τη συνέντευξη Τύπου που είχε διοργανώσει η Cosco και η οποία μόλις είχε ολοκληρωθεί, και ο άλλος κατέφθανε διότι είχε μια συνάντηση εργασίας στο ίδιο ξενοδοχείο.

* * *
Οι δύο άνδρες πέρασαν ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά πάνω στη φούρια του ο μεν να φύγει για να είναι συνεπής στο ραντεβού του με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη (σκίτσο) και ακολούθως και με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και ο δε να φθάσει στο ραντεβού του, διότι μάλλον είχε καθυστερήσει, έχασαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον του ΟΛΠ!

…και οι αντιδράσεις
Το ενδιαφέρον της συνάντησης αυτής θα εστιάζονταν φυσικά στο γεγονός ότι ο νομάρχης Πειραιώς είχε πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις κατά της έλευσης της Cosco στον Ελλάδα και ειδικότερα στον Πειραιά, αλλά μετά, όταν το ΠαΣοΚ έγινε κυβέρνηση, χαλάρωσε λίγο και αποφάσισε να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του.

* * *
Οταν μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος έφθασε στο σημείο να αποδώσει τις αντιδράσεις του ΠαΣοΚ κατά της Cosco σε παρεξήγηση, τι να πει ο κ. Μίχας και τι να του πει και ο Κάπτεν Γουέι…

* * *
Βεβαίως ο νομάρχης διατηρεί, όπως λέει ο ίδιος, την αυτονομία του, καθότι είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος αλλά, ως φαίνεται, δεν είναι εποχές τώρα για να κάνει κανείς χρήση της αυτονομίας του διότι μπορεί να παρεξηγηθεί και να έχουμε άλλα…

Ο Πειραιάρχης
Μιας και πιάσαμε τα πειραιώτικα, χάθηκε κι αυτή η ψυχή, ο βουλευτής Πειραιώς και αυτοανακηρυγμένος Πειραιάρχης κ. Δ. Καρύδης, ο οποίος, αν ενθυμήστε, μια εποχή πού τον χάναμε, πού τον βρίσκαμε, αγκαζέ με τους απεργούς λιμενεργάτες τον βλέπαμε και ας έτρεχε τότε η μισή κυβέρνηση του ΠαΣοΚ να βρει μιαν άκρη μαζί τους.

* * *
Προφανώς μετά την εθελουσία έξοδο των λιμενεργατών εξέλειπε πλέον ο λόγος για τον οποίο έσπευδε ο κ. Καρύδης να συνταχθεί με τους απεργούς, καθότι τα ψηφουλάκια έφυγαν από το Λιμάνι και μετακόμισαν στην κατηγορία των συνταξιούχων.

* * *
Οπότε το επόμενο μέρος στο οποίο μπορεί κανείς να υποθέσει πως θα ξαναεμφανιστεί ο κ. Καρύδης είναι έξω από το γραφείο του κ. Α. Λοβέρδου. Φυσικά διαμαρτυρόμενος, us usual…

Αναστολή
Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ οι οποίοι είχαν εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα ξημερώματα της Τρίτης, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό του κλάδου τους και τα αποθεματικά των Ταμείων τους.

* * *
Πήραν υποσχέσεις από τη… μισή κυβέρνηση ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζομένους της ΔΕΗ. Αγνές οι προθέσεις των κυβερνητικών, να δούμε όμως τι λέει και το ΔΝΤ και η τρόικα, που πλέον βρίσκονται μονίμως στη χώρα μας.