Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική και να διεκδικήσει ανώτατο αξίωμα, δηλώνει στο CNN.

«Το ερώτημα αν θα θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος ή πρωθυπουργός θα το δω αργότερα» αποκάλυψε στη συνέντευξή του αν και για λόγους ασφαλείας, όπως είπε, δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα. Φέρεται πάντως να σχεδιάζει το σχηματισμό νέου κόμματος.

Ωστόσο αν επιστρέψει (από το 2009 ζει στο Λονδίνο) αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να δικαστεί για την κράτηση ανώτατων δικαστών που διέταξε και έφθειρε σημαντικά την ισχύ του.

Στην ίδια συνέντευξη απορρίπτει τις κατηγορίες ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007 και δηλώνει ότι αν και τη προειδοποίησε αυτή δεν έλαβε υπόψη όσα της είπε.

Επιπλέον, εξέφρασε την υποστήριξή του στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη πρόσβαση στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook λόγω σκίτσων που παρουσιάζουν τον προφήτη Μωάμεθ. «Για χάρη της ανεξαρτησάις των μέσων δεν μπορούμε να πληγώσουμε τις ευαισθησίες εκατομμυρίων ανθρώπων».