Κλιμακούμενης δυσκολίας ήταν τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκανσήμερα οι υποψήφιοι για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Κατα την τέταρτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, οι διαγωνιζόμενοι εξετάστηκαν στα μαθήματα της Ιστορίας Θεωρητικης κατεύθυνσης, Βιολογίας Θετικής κατεύθυνσης, Χημείας-Βιοχημείας Τεχνολογικής κατεύθυνσης και Αρχών οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων Τεχνολογικής κατεύθυνσης.

«Τα θέματα ήταν πιο δύσκολα απο πέρυσι αλλά χωρίς προβλήματα και γενικά προσεγμένα» δήλωσε στο «Βήμα», ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ελλήνων Χημικων κ. Δημ. Μεϊντάνης. «Το επίπεδο ήταν ανώτερο απο εκείνο των περυσινών θεμάτων, οπότε γενικά αναμένεται ότι οι αριστούχοι εφέτος θα είναι λιγότεροι» συνέχισε ο κ. Μειντάνης.

Στα μαθήματα της Βιολογίας και της Χημείας-Βιοχημείας, η Ενωση Ελλήνων Βιοεπιστημόνων σχολίασε ότι τα θέματα ήταν «σαφή, κάλυψαν ευρύ φάσμα της εξεταζόμενης ύλης και είχαν διαβάθμιση δυσκολίας προάγοντας περισσότερο την κριτική και συνδυαστική προσέγγιση του γνωστικού αντικειμένου και υποβαθμίζοντας την τάση για στείρα απομνημόνευση».

Για την Ιστορία αντίθετα, η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων σχολίασε ότι τα θέματα που επελέγησαν δεν έδωσαν εφέτος μια νέα οπτική, ενώ ο τρόπος που διατυπώνονται «στενεύει η ιστορική γνώση και να οδηγούνται οι μαθητές στη στείρα απομνημόνευση».

Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται τηνΤετάρτη 26 Μαίου με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής και Θετικής Κατεύθυνσης και της Φυσικής Τεχνολογικής κατεύθυνσης. Την Παρασκευή 28 Μαίου, οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα εξεταστούν στα Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογιά Τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθουν την Δευτέρα 31 Μαίου με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, που είναι κοινό για όλες τις κατευθύνσεις.