ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Με «ευκολίες» θα ξεπληρώσει 23,5 δισ. δολάρια

Σε αναδιάρθρωση μέρους του χρέους προχωρείη κρατικών συμφερόντων εταιρεία του Ντουμπάι. Οπως ανακοινώθηκε χθες η Dubai World, η οποία είχε κηρύξει στάση πληρωμών προ εξαμήνου, κατέληξε σε συμφωνία με ομάδα πιστωτών της για αναδιάρθρωση του χρέους της, ύψους 23,5 δισ. δολαρίων. Η Dubai World θα αποπληρώσει 4,4 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ άλλα 10 δισ. δολάρια θα αποπληρώσει σε οκτώ χρόνια. Η κυβέρνηση του Ντουμπάι, στην οποία η εταιρεία Dubai World οφείλει 8,9 δισ.

Με «ευκολίες»  θα ξεπληρώσει  23,5 δισ. δολάρια | tovima.gr

Σε αναδιάρθρωση μέρους του χρέους προχωρείη κρατικών συμφερόντων εταιρεία του Ντουμπάι. Οπως ανακοινώθηκε χθες η Dubai World, η οποία είχε κηρύξει στάση πληρωμών προ εξαμήνου, κατέληξε σε συμφωνία με ομάδα πιστωτών της για αναδιάρθρωση του χρέους της, ύψους 23,5 δισ. δολαρίων. Η Dubai World θα αποπληρώσει 4,4 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ άλλα 10 δισ. δολάρια θα αποπληρώσει σε οκτώ χρόνια.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι, στην οποία η εταιρεία Dubai World οφείλει 8,9 δισ. δολάρια, θα μετατρέψει το χρέος σε μετοχικό κεφάλαιο. «Είναι καλό που υπήρξε λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο θα πρέπει επιπλέον να αποσαφηνιστεί και το ζήτημα του συνολικού δημόσιου χρέους του Ντουμπάιγια να μπορέσει να επανέλθει η ηρεμία» σχολίασε ο Σάμεχ Χασάν, της επενδυτικής τράπεζας Rasmala του Ντουμπάι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk