Πρόσκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να επισκεφθεί ελληνική αντιπροσωπεία τη Μόσχα στις 7 Ιουνίου για να υπογραφεί η κοινή ελληνορωσική εταιρία για τον αγωγό φυσικού αερίου Southstream απηύθυνε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το απόγευμα της Παρασκευής η ρωσική Gazprom. Οπως πληροφορείται το «Βήμα», ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης ειδοποίησε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και αναμένεται εντός της προσεχούς εβδομάδας, να συσταθεί η ελληνική αντιπροσωπεία η οποία θα υπογράψει τη σύμβαση.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Μανιάτης είχε συνάντηση με τον ρώσο πρέσβη στην Αθήνα με τον οποίο συζήτησε τις λεπτομέρειες για τη δημιουργία της κοινής αυτής ελληνορωσικής εταιρίας. Το θέμα αυτό, αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με τη ρωσική κυβέρνησηκατά τη διάρκεια τηςπρόσφατης επίσκεψής του στη Μόσχα.

«Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία», δήλωσε στο «Βήμα», ο υφυπουργός Περιβάλλοντος για να προσθέσει ότι με τη συμφωνία αυτή «τοποθετείται η Ελλάδα σε διακριτή θέση στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής». Η ελληνορωσική εταιρία θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία του αγωγού αυτού που θα ξεκινά υποθαλάσσια από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και θα περνά από τη χώρα μας και από εκεί στην Ιταλία.