Η Ευρώπη όπως δεν την έχουν ξαναδεί, εδώ και πολλά χρόνια, οι Ερυθρόλευκοι. Το μαρτύριο των πλέι οφ έλαβε τέλος και ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην τελευταία θέση (πέμπτος στο Πρωτάθλημα), παρ΄ ότι μπήκε στη διαδικασία με βαθμολογικό αβαντάζ! Και τώρα… τρέχουμε! Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Ερυθρολεύκων ξεκινούν από τη β΄ προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ στις 15 Ιουλίου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι ο Ολυμπιακός ξεκινά την προετοιμασία του περίπου στις 14 Ιουνίου και στην πραγματικότητα δεν μένουν στη διοίκηση της ΠΑΕ παρά ελάχιστες ημέρες για να προσλάβει προπονητή και να ενισχύσει το ρόστερ που κυριολεκτικά μπάζει και έπιασε πάτο!

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, που πλέον αισθάνεται και τον χρόνο να τον πιέζει αφόρητα, μετέβη χθες στα γραφεία της ΠΑΕ και είχε συνάντηση διάρκειας τριών ωρών με τους κκ. Γιάννη Χρυσικόπουλο, Σωκράτη Σ. Κόκκαλη και Δημήτρη Θεοδωρίδη. Οι πληροφορίες εξακολουθούν να αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι σε «μαύρα πανιά» (και σίγουρα η χθεσινή ήττα δεν θα… βελτίωσε τη διάθεσή του) και επιμένουν ότι δεν υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον από κάποιον επιχειρηματία και πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου και την αλλαγή σελίδας της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο.

Κατά την εν λόγω συνάντηση έγινε εκτενής ανάλυση στα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, εν όψει της απαραίτητης καλοκαιρινής αναδόμησης, και φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να αποχωρήσει ο κ. Κόκκαλης από τον Ολυμπιακό, αφού ακόμη και αν κατέληγε σε αυτή την απόφαση δεν υπάρχει- επί του παρόντος- στον ορίζοντα διάδοχη ή έστω εναλλακτική λύση.

Παρ΄ όλα αυτά οι άνθρωποι της ομάδας τηρούν σιγήν ιχθύος, όπως όλες τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που σημαίνει ότι τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο κ. Κόκκαλης μπορεί να το «πάρει πάνω του», αλλά και ότι ενδεχομένως να γίνει ανοιχτή πρό(σ)κληση σε επιχειρηματίες ερυθρόλευκων… φρονημάτων προκειμένου να εκδηλώσουν το όποιο ενδιαφέρον τους. Παράλληλα τα στελέχη της ΠΑΕ περιμένουν από τον κ. Κόκκαλη να μιλήσει και για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη και τα συνθήματα που ακούγονται από την κερκίδα εναντίον του.

Αν επιβεβαιωθεί ότι ο μόνος δρόμος του κ. Κόκκαλη είναι να ηγηθεί των καλοκαιρινών αλλαγών στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και στη στελέχωση της ΠΑΕ, τότε ο ισπανός τεχνικός κ. Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει το φαβορί για τον πάγκο της ομάδας (χθες κυκλοφορούσε σε μερίδα του Τύπου και το όνομα του κ. Τάκη Λεμονή ), την ώρα που αυξάνονται οι φήμες για ενδεχόμενη πρόσληψη σε διοικητικό πόστο του πρώην προέδρου της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση. Εν τω μεταξύ ο Λουτσιάνο Γκαλέτι πήρε χθες εξιτήριο και μολονότι η θεραπευτική αγωγή έχει αποτελέσματα και θα συνεχιστεί, οι γιατροί εξακολουθούν να παρουσιάζονται επιφυλακτικοί, όπως από την πρώτη στιγμή που διέγνωσαν το πρόβλημα στα νεφρά του. Ο 30χρονος Αργεντινός ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει προετοιμασία κανονικά με τους συμπαίκτες του, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να παίξει και πάλι ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο.