Τα κάθε είδους «παπαγαλάκια» , πράσινα, γαλάζια και κόκκινα, επανέρχονται στην πολιτική σκηνή με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Χρ.Παπουτσή να τα καταγγέλλει. Τα «παπαγαλάκια» είχαν πρωτοεμφανισθεί σε «γαλάζια» προεκλογικά σποτ στη διάρκεια των ευρωεκλογών και ενώ είχαν χαρακτηρισθεί από τη Ρηγίλλης επιτυχημένα η ΝΔ έχασε τότε τις εκλογές. Χθες επανήλθαν στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά αυτή τη φορά εμφανίστηκαν ως πληγή του πολιτικού συστήματος: «Ούτε μικρά είναι τα παπαγαλάκια ούτε αθώα» είπε ο κ. Παπουτσής και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για πληγή στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος». Συνεχίζοντας κάλεσε όλα τα κόμματα να τα απομονώσουν. Στην πραγματικότητα, εξήγησε, μέσα από την ανευθυνότητα και τη λάσπη τα «παπαγαλάκια» δημιουργούν στρεβλή συνείδηση στους πολίτες και σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της δημοκρατίας.

Αφορμή για να εμφανισθούν εκ νέου στην πολιτική σκηνή τα «παγαλάκια» υπήρξε και πάλι η ΝΔ. Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος κ. Κ.Μαρκόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε τα «παπαγαλάκια» για διάφορες διαρροές που αφορούσαν ατασθαλίες στον τουρισμό, στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Στη συζήτηση περί «παπαγάλων» εισήλθε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας , ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το ότι επανεμφανίστηκαν τα «παπαγαλάκια» είπε: «Το πρόβλημα με τα παπαγαλάκια είναι δυστυχώς αυτοί που τα πιστεύουν και για αυτούς φοβάμαι ότι δεν είμαι σε θέση να τους προτείνω τι να κάνουν» .

Το ζήτημα ωστόσο με τα «παπαγαλάκια» άγγιξε και την ΚΟ του ΠαΣοΚ, αφού χθες διέρρευσε ότι αναθερμάνθηκε η διαμάχη ανάμεσα σε βουλευτές του ΠαΣοΚ και του κ. Παπουτσή με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αφορμή αποτέλεσαν οι αιχμές που άφησε ο κ. Παπουτσής κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για την αποπομπή της κυρίας Αντζελας Γκερέκου, κάνοντας λόγο για λιντσάρισμα και ανθρωποφαγικό κλίμα, αλλά και από την ερώτηση που κατέθεσαν προς τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δέκα βουλευτές με πρώτη την κυρία Βάσω Παπανδρέου για τις διαδικασίες διακανονισμού των συναλλαγών που γίνονταν επί ελληνικών ομολόγων. Ο κ. Παπουτσής ανέλαβε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αναφέροντας ότι οι βουλευτές λειτουργούν στο πλαίσιο της νέας αντίληψης για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και κυρίως για την αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και συμπλήρωσε ότι το ΠαΣοΚ κυβερνά τη χώρα σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, με πλήρη διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες του δημοκρατικού ελέγχου, και ότι το ΠαΣοΚ είναι εδώ για να εγγυηθεί την αυστηρή και έντιμη εφαρμογή των νόμων και σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.