Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα, ενώ το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να παραλύσει εξαιτίας των δύο μεγάλων συγκεντρώσεων που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως και το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην πλατεία Ομονοίας. Η 24ωρη γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αποτελεί το δεύτερο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων κατά των μέτρων της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα κατά των ασφαλιστικών αλλαγών, ενώ οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν και νέα κινητοποίηση, η οποία θα εκδηλωθεί κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τα συνδικάτα αντιδρούν «για τα ακραία μέτρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τα οποία πλήττουν εργαζομένους, συνταξιούχους αλλά και τις μελλοντικές γενιές», όπως αναφέρεται στις ανακοινώσεις τους για το σημερινό «λουκέτο». Προσδιορίζουν δε τις απώλειες για τις συντάξεις ως και 15% και την αύξηση των ετών ασφάλισης που επιφέρει το νομοσχέδιο από δύο ως επτά έτη.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποιεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.