Υφυπουργός τηλεφωνούσε χθες στον αδελφό του, κρυμμένος πίσω από το περιστύλιο της Βουλής.

«Ελπίζω να μην έχεις αφήσει κανένα χρέος στην Εφορία. Και να κόβεις αποδείξεις για τα πάντα» του έλεγε, φοβούμενος προφανώς μη τον χτυπήσει και τον ίδιο ο τυφώνας «Αντζελα» που σκέπασε χθες ολόκληρη τη Βουλή και την κυβέρνηση.

Στελέχη από όλα τα κόμματα φοβούνται μήπως τους βγει κανένα σκάνδαλο συγγενικού προσώπου, το οποίο αγνοούν. Μια υπουργός εξέδωσε ανακοίνωση για να απαντήσει… σε φήμες! Ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε διευκρινίσεις για ορισμένους ψιθύρους που καταγράφονται… σε ανώνυμα μπλογκ!

Δεν πειράζει όμως. Αυτό τους αξίζει…

Γιατί τα κόμματα εξέθρεψαν τα φαινόμενα της ανώνυμης παραδημοσιογραφίας που τώρα αναθεματίζουν και χαμογέλαγαν όταν οι φήμες και οι διαδόσεις χτυπούσαν τους εχθρούς τους από μπλογκ και παραπολιτικά. Οσοι κρυφογελούν χαζεύοντας τη φωτιά στην αυλή του γείτονα δεν σκέφτονται ότι το επόμενο που θα καεί είναι το σπίτι τους.

Γνωστοί πολιτικοί κολάκευαν και απένειμαν βραβεία επί χρόνια σε δημοσιογράφους που σκανδαλολογούν και διαδίδουν φήμες. Ετρεξαν πρώτοι στις εφημερίδες τους και στις εκπομπές τους την προεκλογική περίοδο. Ακόμη και τώρα ούτε που διανοούνται να τους καταγγείλουν μην τυχόν και χάσουν την εύνοιά τους.

Ας μην εκφράζουν λοιπόν τώρα τον αποτροπιασμό τους, επειδή η πολιτική ζωή κυλιέται πάλι στον βούρκο και βρωμίζει την ατάραχη ζωή τους. Την περισσότερη λάσπη μόνοι τους την κουβάλησαν.