Τις επόμενες ημέρες θα έλθει προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο το «επαναδιατυπωμένο» νομοσχέδιο για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης.

Απαντώνταςσε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Μιχάλη Γιαννάκηο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την τοπική κοινωνία.

Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμα ότι και επίσημα η ρωσική πλευρά, διάτου πρεσβευτή της στην Αθήνα, διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον της να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής, ενώ η Αθήνα ανέλαβε πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τη Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο κ. Μανιάτης, στις 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου Ελλήνων και Βουλγάρων εκπροσώπων για να συζητήσουν τη διασυνοριακή περιβαλλοντική μελέτη, ενώ παράλληλα θα συγκροτηθεί τριμερής επιτροπή, σε επίπεδο υπουργών, η οποία θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγωγός έτσι ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννάκης έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει γρήγορα το σχετικό ν/σ και να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.