Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, όπως και συνολικά ο Ερασιτέχνης ΟΣΦΠ, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου επρόκειτο να συνεδριάσει χθες προκειμένου να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για το σύνολο των τμημάτων του συλλόγου που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να υπάρχει επεξεργασία λύσεων και προτάσεων, αλλά και για να μπουν προ των ευθυνών τους όλα τα μέλη του. Αλλωστε, όπως σχολίαζαν συνεργάτες του προέδρου του Ερασιτέχνη κ. Γιάννη Συγγελίδη, «δεν μπορεί να βγαίνει μπροστά μόνο ο Συγγελίδης και να δέχεται όλα τα πυρά για τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ ταυτόχρονα τον όγκο των ευθυνών και της δουλειάς να τον επωμίζονται μόνο τρίατέσσερα μέλη του ΔΣ».

Η κατάσταση στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είναι εκρηκτική, όπως καταδεικνύει και η χθεσινή αντίδραση από τους πολίστες του, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους δημοσιοποίησαν ότι «είμαστε έξι μήνες απλήρωτοι και οδεύουμε στον έβδομο μήνα, συν τα πριμ της περυσινής περιόδου. Από τα Χριστούγεννα δεχθήκαμε τη διαβεβαίωση της διοίκησης πως θα πληρωθούμε και κάναμε υπομονή για το καλό της ομάδας. Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Οι αθλητές ζουν καθημερινά με δανεικά και η διοίκηση δεν κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος». Οι ερυθρόλευκοι πολίστες πάντως ξεκαθαρίζουν ότι «σεβόμενοι την ιστορία της ομάδας και τον κόσμο του Ολυμπιακού αποφασίσαμε πως θα δώσουμε “το παρών” στους αγώνες του Κυπέλλου και του Πρωταθλήματος και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να κατακτήσουμε τους δύο τίτλους, όπως κάνουμε πάντα».

Ε νας από τους δυσκολότερους γρίφους που καλείται να λύσει η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΣΦΠ είναι και η συνέχεια της ομάδας βόλεϊ ανδρών όπου μόνο τέσσερις παίκτες είναι σίγουροι για την επόμενη σεζόν, αφού δεσμεύονται με συμβόλαιο. Πρόκειται για τους Δημήτρη Τζούριτς, Σιμόν Τίσερ και τους νεαρούς Παύλο Κουζούνη και Νίκο Αγγελόπουλο. Για τον Τζούριτς πάντως υπήρξε ενδιαφέρον από τη δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Τρεντίνο, το οποίο δεν ήταν επίσημο, ενώ το ποσό που ακούστηκε ότι είναι διατεθειμένη να καταβάλει η ιταλική ομάδα χαρακτηρίστηκε από παράγοντες του Ολυμπιακού «γελοίο». Ο νεαρός έλληνας διεθνής ζήτησε να συζητήσει με τη διοίκηση για το μέλλον του.

Στο τμήμα βόλεϊ ανδρών η λέξη της μόδας είναι «αναδιοργάνωση» και βασικό στοιχείο αυτής είναι η εκλογίκευση του μπάτζετ, το οποίο την επόμενη περίοδο αναμένεται να είναι αρκετά μειωμένο,αλλά με την… υποσημείωση ότι «ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να κάνει πρωταθλητισμό». Αμφίβολη είναι η παραμονή του Ιβάν Μίλκοβιτς, του οποίου το ηγεμονικό συμβόλαιο κάλυπταν τα δύο προηγούμενα χρόνια οι κκ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Βαγγέλης Μαρινάκης . Ο σέρβος διεθνής διαγώνιος έχει δεχθεί πρόταση από την τουρκική Φενέρμπαχτσε που προσεγγίζει τα 500.000 ευρώ, ενώ η πρόταση του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι κατώτερη. Οι Ερυθρόλευκοι πάντως ευελπιστούν να προτιμήσει ο Μίλκοβιτς να παραμείνει στον Πειραιά, συνυπολογίζοντας το επίπεδο και το στυλ ζωής, αλλά και το δέσιμό του με την ομάδα.