«Ελιγμό» επιχειρεί η μητρική Siemens όσον αφορά το ελληνικό σκέλος της διερεύνησης του σκανδάλου διακίνησης «μαύρου χρήματος» μέσω της Siemens Ηellas. Ετσι, ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε απευθύνει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, εμφανίζεται να αποδέχεται την εξέταση ως μαρτύρων δύο κεντρικών προσώπων που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση: του διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της μητρικής Siemens Ράινχαρντ Σίκατσεκ και του πρώην διευθυντικού στελέχους της Μίχαελ Κουτσενρόιτερ. Παράλληλα, εμφανίζεται έτοιμη να αποστείλει στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα τις ανακριτικές εκθέσεις της δικηγορικής εταιρείας Debevoise & Ρlimpton, που ανέλαβε για λογαριασμό της Siemens να διερευνήσει την υπόθεση του «μαύρου χρήματος» εντός και εκτός Γερμανίας.

Την ίδια στιγμή, σε «μεθόδευση εμπλοκής του ΠαΣοΚ και της ΝΔ στη βάση της υπερασπιστικής στρατηγικής που είχε χαράξει ο Μ. Χριστοφοράκος » απέδωσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικού του ΠαΣοΚ την περίοδο 2000- 2004 κ. Κ. Γείτονας όσα έχει υποστηρίξει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ηellas, επικαλούμενος συναντήσεις ή επικοινωνίες τόσο μαζί του όσο και με τον ταμία της ΝΔ Ιωάννη Βαρθολομαίο , ο οποίος δεν ζει.

Στην κατάθεσή του ο έτερος μάρτυρας κ. Κ. Σημαιοφορίδης ανέφερε ότι δεν είχε την αρμοδιότητα διαχείρισης των οικονομικών της ΝΔ, καθώς όταν ανέλαβε γενικός διευθυντής του κόμματος είχε θέσει ως προϋπόθεση να μην αναλάβει τον τομέα αυτόν.