Εντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησε στην Ολομέλεια της Βουλής η ερώτηση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά τη συζήτηση του ν/σ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε αντίστοιχη ερώτηση δικαιολόγησε την απόφαση της ΤτΕ, ενώ σήμερα αποδεικνύεται ότι έλεγαν αλήθεια και πρόσθεσε ότι «τα στελέχη της δεν εντέλλονται να παριστάνουν τους «Ροβεσπιέρους της πολιτικής».

O κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε τόσο στην περίπτωση της κυρίαςAντζελας Γκερέκου όσο και στην διαγραφή των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως είπε, ψήφισαν κατά συνείδηση εναντίον των μέτρων του ΔΝΤ και αναρωτήθηκε γιατί δεν διαγράφονται οι φοροφυγάδες.

Παράλληλα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δέχεται τη λάσπη όταν αφορά στελέχη άλλων κομμάτων, ενώ όταν έχει σχέση με δικά του στελέχη τα χαρακτηρίζει παραπολιτική.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε τη διάψευση της υπουργού Παιδείας κυρίας Aννας Διαμαντοπούλου σε φήμες περί παραιτήσεως της και την δήλωση της «για επιχείρηση αίμα στο κοινό» και για λάσπη, για να προσθέσει ότι και ο ίδιος προσωπικά εδώ και 4 μήνες δέχεται «μια ανήθικη επίθεση λάσπη από πρόθυμους παραμυθατζήδες και παπαγαλάκια, που διαρρέουν ψεύδη».

Aμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Παπουτσή που κάλυψε πλήρως την ενέργεια των βουλευτών του κόμματος του να καταθέσουν ερώτηση για την Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζοντας ότι είναι στο πλαίσιο της νέας αντίληψης για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βεβαίως έχει την αυτονομία της και δεν παύει να ελέγχει την νομιμότητα των πράξεων της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο θέμα Γκερέκου, ο κ. Παπουτσής υπενθύμισε την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, τονίζοντας ότι «δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε σε περιόδους και πρακτικές που δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα».

Ακόμα, σημείωσε ότι ο ίδιος οκ. ΑντώνηςΣαμαράς αναγνώρισε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ βρήκε ένα διαλυμένο ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό ενώ υπήρχαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για ημετέρους.

Ο κ. Παπουτσής σχολίασε και τις αναφορές του κ. Μαρκόπουλου για λάσπη και παπαγαλάκια, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα παπαγαλάκια ούτε μικρά, ούτε αθώα είναι. Πρόκειται περί πληγής του πολιτικού συστήματος και ευθύνη έχουμε όλοι μας που δημιουργούν στρεβλή εικόνα και προβλήματα

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «βόμβα και κόλαφο» την ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ΤτΕ, ενώ επέκρινε τη κυβέρνηση γιατί αδιαφόρησε σε ανάλογη ερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος.